Новини от категория: Регион / Гоце Делчев

МИНИСТЪР ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И КМЕТЪТ ВЛАДИМИР МОСКОВ ПОСЕТИХА МБАЛ „ИВАН СКЕНДЕРОВ” ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
МИНИСТЪР ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И КМЕТЪТ ВЛАДИМИР МОСКОВ ПОСЕТИХА МБАЛ „ИВАН СКЕНДЕРОВ” ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
23 ноември 2014 20:53 / 0 коментара

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлона и кметът на общината Владимир Москов, посетиха в съботния ден МБАЛ „Иван Скендеров” в гр. Гоце Делчев и разгледаха всички отделения на здравното заведение. Министър Павлова провери на място как се използва0..

ФОТОИЗЛОЖБА НА УНИЦЕФ ЗА  ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОКАЗАНА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
ФОТОИЗЛОЖБА НА УНИЦЕФ ЗА ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОКАЗАНА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
10 ноември 2014 22:37 / 0 коментара

В  изложбената зала на Дома на културата в град Гоце Делчев ще бъде открита изложбата „Детските права имат лице и история“, целяща да покаже живота на децата в България през призмата на техните права. Снимковата панорама е организирана в рамките на инициативата „УНИЦЕФ0..

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СТАНА ОБЩИНА – ПРИЯТЕЛ НА ДЕТЕТО
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СТАНА ОБЩИНА – ПРИЯТЕЛ НА ДЕТЕТО
07 ноември 2014 14:49 / 0 коментара

Община Гоце Делчев получи поредно признание за работата си в подкрепа на децата и младите хора, след като бе приета за 18-тия член на мрежата „Община – приятел на детето“ на УНИЦЕФ. Това стана по време на годишната среща на Мрежата на общините - приятели на детето, която се0..

Болестта Син език уби 62 муфлона в ловно стопанство
Болестта Син език уби 62 муфлона в ловно стопанство
04 ноември 2014 23:20 / 0 коментара

Болестта “син език”, която засегна цяла България, е причина за смъртта на 62 муфлона на територията на “ДЛС Дикчан” – с. Сатовча. Такива са заключенията от направените изследвания на кръвните проби от мъртвите животни и констативните протоколи, издадени от Облас0..

КМЕТЪТ ВЛАДИМИР МОСКОВ ДАРИ КНИГИ  ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
КМЕТЪТ ВЛАДИМИР МОСКОВ ДАРИ КНИГИ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
31 октомври 2014 11:03 / 0 коментара

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов по традиция дари книги на библиотеката при Народно читалище «Просвета» гр. Гоце Делчев по повод Деня на народните будители, който ще отбележим утре. Книгите са на историческа тематика, а техни автори са известни български историци 0..

С ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ И ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРАЗНУВА  102 ГОДИНИ СВОБОДА
С ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ И ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПРАЗНУВА 102 ГОДИНИ СВОБОДА
19 октомври 2014 21:23 / 0 коментара

С голям и тържествен празник, община Гоце Делчев отбеляза на 17-ти октомври 102-та годишнина от Освобождението на гр. Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско иго. Тържествата започнаха с полагане на венци и цветя пред паметниците на Гоце Делчев в местността „Попови ливади” и Пейо 0..

Днес Гоце Делчев празнува годишнина от освобождението
Днес Гоце Делчев празнува годишнина от освобождението
17 октомври 2014 11:59 / 0 коментара

На 17 октомври 2014 г. община Гоце Делчев ще отбележи 102-та годишнина от Освобождението на гр. Неврокоп /Гоце Делчев/. През 1912 г., по време на Балканската война, тогавашният град Неврокоп е освободен от османско владичество и негов първи кмет става поетът - революционер Пейо Яворов. 0..

ИЗРАЕЛСКИЯТ МЛАДЕЖКИ ОРКЕСТЪР И ХОР, ИЗПРАВИ НА КРАКА ПУБЛИКАТА  В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
ИЗРАЕЛСКИЯТ МЛАДЕЖКИ ОРКЕСТЪР И ХОР, ИЗПРАВИ НА КРАКА ПУБЛИКАТА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
13 октомври 2014 14:27 / 0 коментара

Деветдесетчленният Младежки оркестър и хор от град Петах Тиква в Израел, превърна своя концерт в Гоце Делчев в незабравим празник за жителите и гостите на града. В препълнената зала на Дома на културата, публиката аплодира на крака изпълненията на младите таланти, сред които бяха «Рапс0..

Старият символ на парка в град Гоце Делчев  бе върнат от склад за скрап
Старият символ на парка в град Гоце Делчев бе върнат от склад за скрап
08 октомври 2014 23:27 / 0 коментара

След близо 10 годишно отсъствие статуята на двойката мечета отново радва жителите и гостите на града. Последните данни за мечетата са от 2001 година, когато са откраднати от неизвестни извършители. След това следата им се изгубва. Съвсем скоро собственик на голяма фирма за скраб ги изку0..

ИЗРАЕЛСКИ МЛАДЕЖКИ ОРКЕСТЪР И ХОР ПРИСТИГАТ ЗА КОНЦЕРТ  В ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
ИЗРАЕЛСКИ МЛАДЕЖКИ ОРКЕСТЪР И ХОР ПРИСТИГАТ ЗА КОНЦЕРТ В ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
06 октомври 2014 20:11 / 0 коментара

Гоце Делчев ще бъде домакин за втори път на концерт на младежки оркестър от Израел. След изключително успешното гостуване през миналата година на Младежкия духов оркестър на Тел Авив, сега в Гоце Делчев пристига Младежкият оркестър и хор от град Петах Тиква в Израел. Концертът е посветен0..

 КМЕТЪТ ВЛАДИМИР МОСКОВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЯПОНСКА МЕДИЦИНСКА КОРПОРАЦИЯ
КМЕТЪТ ВЛАДИМИР МОСКОВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЯПОНСКА МЕДИЦИНСКА КОРПОРАЦИЯ
01 октомври 2014 20:20 / 0 коментара

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с представители на японската медицинска корпорация “Кейшиокай” в лицето на Коуичи Танака – председател на Съвета на директорите и Юми Аоки – изпълнителен директор. По време на срещата са обсъдени възможностите0..

ПРИКЛЮЧИ СМЯНАТА НА ВОДОПРОВОДА И АСФАЛТИРАНЕТО В СЕЛО МОСОМИЩЕ
ПРИКЛЮЧИ СМЯНАТА НА ВОДОПРОВОДА И АСФАЛТИРАНЕТО В СЕЛО МОСОМИЩЕ
01 октомври 2014 20:15 / 0 коментара

  Успешно завърши първата част от проекта за подмяна на водопровода и преасфалтиране на улици в община Гоце Делчев, която включваше село Мосомище и бе на стойност 300 000 лв. Кметът на общината Владимир Москов лично инспектира напълно завършената вече улица «Димитър Талев0..

Обществена трапезария за 72-ма бездомници отваря врати в Гоце Делчев на 1 октомври
Обществена трапезария за 72-ма бездомници отваря врати в Гоце Делчев на 1 октомври
26 септември 2014 17:28 / 0 коментара

Обществената трапезария, която осигурява храна на бездомни и социално слаби лица и семейства в Гоце Делчев, ще отвори врати отново на 1 октомври 2014 г. Това стана възможно след като Община Гоце Делчев, в лицето на заместник - кмета Саид Иброш,  подписа договор по проект “Обществе0..

Почина 7-месечното бебе, паднало от каруца
Почина 7-месечното бебе, паднало от каруца
20 септември 2014 21:39 / 0 коментара

7-месечната Ася, която пострада при падане от каруца днес в гърменското село Огняново е починала на път за "Пирогов", съобщава БГНЕС. Към 16.00 часа пострадалото бебе бе транспортирано с линейка на ЦСМП Гоце Делчев към София. Малко преди Дупница за съжаление детето е починало. 0..

5-месечно бебе от Гърмен, прегазено от каруца, в тежко състояние
5-месечно бебе от Гърмен, прегазено от каруца, в тежко състояние
20 септември 2014 19:18 / 0 коментара

Лекарите от гоцеделчевската болница се борят за живота на 5-месечно бебе, което е било прието по спешност след пътен инцидент, станал днес по обяд на пътя между селата Балдево и Господинци.  В каруцата пътували четирима роми и бебе на 5 месеца. То било държано и обгрижвано от майка 0..

Община Гоце Делчев подарява на жителите още един ден на есенния панаир, ще има и концерт
Община Гоце Делчев подарява на жителите още един ден на есенния панаир, ще има и концерт
18 септември 2014 20:17 / 0 коментара

Поради големия интерес, община Гоце Делчев удължава с още един ден Традиционния есенен панаир в града. На 21 септември /неделя/ от 19.00 часа ще се проведе DJ парти с участието на: DJ Цецо Микс, DJ Митко, DJ Жоро S и DJ Иван. На 22 септември /понеделник/ от 19.30 часа ще започне музикалната 0..

Почина 27-годишната жена простреляна от луд дядо на пазара в Гоце Делчев
Почина 27-годишната жена простреляна от луд дядо на пазара в Гоце Делчев
17 септември 2014 21:43 / 0 коментара

27-годишната жена, която бе простреляна  от психично болен възрастен мъж на животинския пазар в Гоце Делчев, е починала в реанимацията на местната болница. Лекарите се бориха за живота й два дни.   "Пострадалата за съжаление почина, от куршума. Имаше засегнат бъбрек0..

Психично болен дядо стреля посред  бял ден на пазар, рани жена смъртоносно
Психично болен дядо стреля посред бял ден на пазар, рани жена смъртоносно
15 септември 2014 23:21 / 0 коментара

Психично болен дядо на 82 години извади самоделен пистолет и стреля на посоки в тълпата събрала се на пазарен ден в Гоце Делчев.  При хаотичната стрелба един куршем уцелва жена в гърба. Екшънът се разиглава около 12 часа по обяд на животинския пазар в пограничният град. 27 годишната Дим0..