Новини от категория: Регион / Гоце Делчев

Констатирано е второ огнище на шарка по овцете и козите в село Кочан
Констатирано е второ огнище на шарка по овцете и козите в село Кочан
22 октомври 2013 13:29 / 0 коментара

  248 овце и 15 кози ще бъдат принудително убити и загробени, след като бе открито второ огнище на шарка по овцете в село Кочан, община Сатовча, област Благоевград. Лабораторните резултатите са потвърдили заболяването в стадо овце, съседно на първото. Заболяването е установено п0..

Водачка на протест срещу  джамия стана лидерка на ВМРО в Гоце Делчев
Водачка на протест срещу джамия стана лидерка на ВМРО в Гоце Делчев
20 октомври 2013 21:25 / 0 коментара

В град Гоце Делчев в Дома на културата бе учредено още едно дружество на ВМРО. За председател бе  избрана Криситина Попова. Заместник-председател е  Николай Уков а секретар-касиер е завършилия графичен дизайн в Американския университет в България, Мирослав Гамишев. &0..

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев посетиха Израел
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев посетиха Израел
18 октомври 2013 10:48 / 0 коментара

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев направиха тридневно работно посещение в Държавата Израел. Посещението бе по покана на ръководството на община Тел Авив. Представителите на община Гоце Делчев участваха в Све0..

Мюсюлманите в Пиринско даряват 35 курбана за бежанците
Мюсюлманите в Пиринско даряват 35 курбана за бежанците
15 октомври 2013 22:33 / 0 коментара

Мюсюлманите в Пиринско ще изпратят 35 курбана за сирийските бежанци. Поводът е празникът Курбан Байрам, който започна вчера, а инициативата се организира от районното мюфтийство в Гоце Делчев. "Месото от закланите животни ще бъде доставено в лагерите в столицата сурово. Там нашите б0..

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов  заминава на работно посещение в Израел
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов заминава на работно посещение в Израел
13 октомври 2013 21:21 / 0 коментара

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев ще бъдат на работно посещение в Израел от 14-ти до 16-ти октомври по покана на ръководството на община Тел Авив – Яфо. Те ще участват в Световен форум на представителите н0..

227 овце болни от  шарка унищожават днес в Сатовчанско
227 овце болни от шарка унищожават днес в Сатовчанско
07 октомври 2013 13:26 / 0 коментара

20 овце от стадо с 225 овце и 2 кози са с признаци на заболяването „шарка по овцете и козите” в село Кочан, община Сатовча, област Благоевград. Веднага след получаване на сигнала за съмнение на заболяването, екип от ветеринарномедицински специалисти към Областна дирекция по б0..

Депутат от ДПС играе хоро заради изборна победа
Депутат от ДПС играе хоро заради изборна победа
30 септември 2013 16:12 / 0 коментара

Депутатът от ДПС и бивш общински кмет Ахмед Башев играе хоро в центъра на Гърмен в чест на победата на неговия кандидат Минка Капитанова на частичните кметски избори. Башев и привърженици на новата кметица вият хора около фонтана в центъра на селото, а  народният представител държи в ръ0..

ДПС спечели изборите в община Гърмен
ДПС спечели изборите в община Гърмен
30 септември 2013 15:49 / 0 коментара

Минка Капитанова е новият кмет на Гърмен. Това стана ясно, след като в 5.30 часа приключи окончателното преброяване на гласовете в частичния вот. Кандидатът на ДПС спечели убедително с 63 % или 5199 гласоподаватели. За кандидата на ГЕРБ Верхад Ислямов са гласували 33 % или 2245 изби0..

Любов и омраза срещна Бойко Борисов в  Рибново и Гърмен
Любов и омраза срещна Бойко Борисов в Рибново и Гърмен
20 септември 2013 21:08 / 0 коментара

 "Изборите идват и си отиват, но вие трябва да продължите да живеете заедно. Затова призовавам участниците в изборите за кмет на община Гърмен за толерантност по време на кампанията", това заяви днес следобяд в Рибново  председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той гово0..

Бойко Борисов ще посети Община Гърмен
Бойко Борисов ще посети Община Гърмен
19 септември 2013 20:57 / 0 коментара

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с жителите на село Рибново на 20.09.2013 г. (петък) от 14:30 часа.  Срещата ще се проведе на площада в селото и на нея ще присъстват и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Гърмен Верхад Ислямов и областният координатор на ГЕРБ-Благоевг0..

Фекални изливи   отровиха  риба в река Места
Фекални изливи отровиха риба в река Места
12 септември 2013 15:20 / 0 коментара

Сигнал за мъртва риба в река Места край Гоце Делчев е получен късно вчера в РИОСВ – Благоевград. Днес експерти на инспекцията, Регионална лаборатория към ИАОС и Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград, са извършили проверка на място. Установено е малко количество0..

Нов трус удари Сатовчанско
Нов трус удари Сатовчанско
30 август 2013 08:28 / 0 коментара

Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България. Това съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 7:14 ч. тази сутрин. Той е с дълбочина 3 км. Епицентърът е с координати 139 км североизточно от София, 48 км западно0..

Опасни цепнатини се отвориха в три къщи в с.Осина след земетресението
Опасни цепнатини се отвориха в три къщи в с.Осина след земетресението
28 август 2013 16:08 / 0 коментара

Опасни цепнатини зейнаха в три къщи в село Осина след двата земни труса, които тази сутрин разлюляха община Сатовча. Те са били от 3,9 по Рихтер. През януари в село Осина се активизирало свлачище което нацепило три имота, а сега трусовете допълнително са усложнили ситуацията.  Комисия н0..

Съседи събраха 5 хиляди лева за пострадало от пожар семейство
Съседи събраха 5 хиляди лева за пострадало от пожар семейство
26 август 2013 13:58 / 0 коментара

Съселянин в нужда се познава. Тази истина разбраха Рушан Келешев, брат му и сестра му от сатовчанското село Вълкосел. Всички техни комшии единодушно решиха да им помогнат с пари, след като на 7 август голям пожар изпепели покрива на къщата им и голяма част от покъщнината и стаите на втория е0..

ГЕРБ издига мюсюлманин за кмет на Гърмен
ГЕРБ издига мюсюлманин за кмет на Гърмен
21 август 2013 14:35 / 0 коментара

Мюсюлманин ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Гърмен, каза  общинския лидер на партията Розен Марчев. До края на седмицата местното ръководство ще реши кого точно да пусне в битката за кметския стол на частичните избори на 29 септември. До тях се стигна, след като досегашният управник А0..

Возят с ретро влакче туристи в Никополис ад Нестум
Возят с ретро влакче туристи в Никополис ад Нестум
21 август 2013 14:31 / 0 коментара

Древният град Никополис ад Нестум се превръща в атракция за туристи от страната и чужбина. Преди няколко месеца по проекта за неговото развитие бе доставено туристическо ретро влакче. Този месец тренът започна да пътува през уикенда по маршрута от античното селище до Огняновските минерал0..

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ПЪТЯ С.БРЕЗНИЦА – МЕСТНОСТТА “ЧАРКА”
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ПЪТЯ С.БРЕЗНИЦА – МЕСТНОСТТА “ЧАРКА”
19 август 2013 15:12 / 0 коментара

  Публично представяне на проекта “Насърчаване развитието на общинската пътна инфраструктура Гоце Делчев - Орайокастро, ROADS”, бе направено днес в залата на Общински съвет – Гоце Делчев. С това на практика беше даден старт на строителството на обект „Ремонт 0..

Шофьор загина в 40-метрова пропаст
Шофьор загина в 40-метрова пропаст
03 август 2013 16:30 / 0 коментара

Микробус "Нисан" катастрофира и пропадна в дълбоко дере край пътя между Гоце Делчев и село Делчево.   По данни на полицейския пресцентър шофьорът на буса Ангел Г., който е 37-годишен, е загинал на място, след автомобилът полетял в 40-метровата пропаст.   П0..