Новини от категория: Регион / Симитли

Кметът на Симитли закичи с ордени  ветерани от Втората световна война
Кметът на Симитли закичи с ордени ветерани от Втората световна война
09 май 2015 18:48 / 0 коментара

Кметът Апостол Апостолов отиде на крак при всеки, участвал във Втроата световна война, който още е сред нас. Апостолов искаше лично за да ги поздрави в Деня на победата и да ги закичи с поредния орден. Той честити празника на героите и им пожела още дълги години живот и здраве. Юбилейни меда0..

Половин милион инвестиции в симитлийско село
Половин милион инвестиции в симитлийско село
08 май 2015 15:10 / 0 коментара

Първа копка на фитнес на открито и старт на ремонт на читалището – инвестиция за близо 600 000 лева е подаръкът на жителите в Полето за празника на селото тази година. Традиционно село Полето празнува на 11-ти май – денят на братята първоучители Св. Св. Кирил и Методий. 0..

Първа копка на нов параклис и храмов празник в симитлийско  на Георгьовден
Първа копка на нов параклис и храмов празник в симитлийско на Георгьовден
06 май 2015 22:15 / 0 коментара

Вдигат храм „Св. Георги” на място – сбор на животновъди от преди векове   Храмов празник събра миряните от евроселото в двора на църквата   На хълма, възвишение над село Брежани, свещеник благослови начинанието и миролюбиви християни направиха риту0..

Десетки детски усмивки сътвориха  пролетен празник в Симитли
Десетки детски усмивки сътвориха пролетен празник в Симитли
30 април 2015 19:35 / 0 коментара

  Много детски усмивки, пролетни багри и слънчеви деца озариха градския площад в Симитли. Децата на община Симитли сътвориха традиционния пролетен празник „Детски усмивки”, с който поставиха финала на празничния месец. Тази година тържеството премина под надслов: &b0..

Игри, смях, наука и пъстрота за децата от Симитли в Деня на Земята
Игри, смях, наука и пъстрота за децата от Симитли в Деня на Земята
23 април 2015 12:13 / 0 коментара

В училището в Долно Осеново подредиха изложба на снимки с красиви места от община Симитли   С  пъстър празник отбелязаха Деня на Земята трите училища в симитлийска община. Домакините от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в най-многолюдното село в общината – Долно0..

Семейните регистри в община Симитли – изцяло цифровизирани
Семейните регистри в община Симитли – изцяло цифровизирани
17 април 2015 21:30 / 0 коментара

С новия електронен регистър голяма част от административните услуги в общината стават експресни   Удостоверение за наследници, дубликат на акт за раждане, гражданско състояние и други документи, справка от семейните регистри, в община Симитли вече ще получават за десетина минути0..

Навръх Великден осветиха голям кръст на  най-високата точка край Симитли
Навръх Великден осветиха голям кръст на най-високата точка край Симитли
14 април 2015 13:26 / 0 коментара

Голям кръст пази най-многолюдното село в симитлийска община – село Крупник. Християнският символ, на една от най-високите точки в общината, бе осветен в празничните дни на Възкресението. Големият кръст в местността „Градище” над село Крупник ще осветява цялата котловина0..

Празник „2 в 1” – за здравето и гората – сътвориха деца от Симитли
Празник „2 в 1” – за здравето и гората – сътвориха деца от Симитли
08 април 2015 00:16 / 0 коментара

С посланието, че в природата, в гората е източникът на здраве, децата от филиал „Ян Бибиян” в Симитли съчетаха тържествата за деня на здравето и седмицата на гората.   Талантливите деца поздравиха със спектакъла „Горска аптечка” медицинските сестри в град0..

Благовец по стар стил, по стар обичай празнуваха  децата в Долно Осеново
Благовец по стар стил, по стар обичай празнуваха децата в Долно Осеново
08 април 2015 00:06 / 0 коментара

Традицията в Долно Осеново повелява на този ден всеки да хапне първо чесън – че да бягат влечугите, защото местното население изцяло е ангажирано с работа на нивите. Веднага след скилидката чесън се захранват с питка и мед или халва, защото е хубав празник и името му е сладко – Б0..

Над милион инвестират в читалищата в Симитли и Крупник
Над милион инвестират в читалищата в Симитли и Крупник
07 април 2015 00:42 / 0 коментара

Започна мащабен ремонт на читалищата в град Симитли и в село Крупник. 1 246 000 лева е размерът на инвестицията за подобряване материалната база на сградите – хранилища на духовността, българщината, самодейността. Средствата са осигурени Програмата за развитие на селските райони за пер0..

Деца от Симитли „написаха” магически учебник за добро и поставиха къщичка за птици в двора на детската градина
Деца от Симитли „написаха” магически учебник за добро и поставиха къщичка за птици в двора на детската градина
03 април 2015 00:30 / 0 коментара

Виртуалната читанка „Доброта” бе презентирана от децата на празник на добрината и добрите думи   Необикновеният празник е „репетиран” цяла година, а резултатът шашна майки, татковци, каки и баби на малките мечета от „Ян Бибиян”. Празникът 0..

Апостол Апостолов – кмет на месец март в България
Апостол Апостолов – кмет на месец март в България
31 март 2015 22:17 / 0 коментара

и коленичат пред паметното дело на героите. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов е безапелационен победител в анкетата на интернет портала Кмета.БГ за месец март. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов е признат категорично за кмет на българи родолюбци. Апостолов събра 76% от в0..

Децата на Полена вече играят на нова спортна площадка
Децата на Полена вече играят на нова спортна площадка
29 март 2015 00:25 / 0 коментара

Децата на село Полена прерязаха трикольорната лента на новата си спортна площадка. Съоръжението бе открито официално с церемония с водосвет и лисване на менче с вода. Отец Бисер отслужи водосвет и поръси за здраве всички присъстващи. Менчето с вода пък  плисна кметът на село Полена 0..

Откриха рафтинг сезон’ 2015 в община Симитли
Откриха рафтинг сезон’ 2015 в община Симитли
29 март 2015 00:18 / 0 коментара

Рафтинг-сезонът в община Симитли бе открит в първия официален пролетен уикенд. Въпреки, че стартът бе даден само с една лодка, тъй като водата е опасно силна и висока. Търсачите на силни усещания и приключенци останаха на брега, засега. „Нивото на реката е опасно за екстремното трасе в0..

"Паркинги и гаражи" в Разлог на  печалба
"Паркинги и гаражи" в Разлог на печалба
28 март 2015 13:45 / 0 коментара

Общинското предприятие „Паркинги и гаражи” в Разлог за втора поредна година регистрира положителен финансов резултат, като е налице тенденция за плавно увеличаване на събраните и отчетени средства. 6171 лева повече са отчетените средства за изминалата година спрямо предходната 200..

Кутия събира мнението на симитличани – къде искат да бъдат следващите евроинвестиции
Кутия събира мнението на симитличани – къде искат да бъдат следващите евроинвестиции
28 март 2015 01:35 / 0 коментара

Кутия на партера на общинска администрация Симитли събира мнението на гражданите – какво конкретно да бъде направено по населени места в общината. Къде са необходими мащабни инфраструктурни инвестиции, къде има какво да се надгражда, къде са нужни подобрения, къде местните искат развит0..

Започна приемът на документи за помощта „Личен асистент”, поне 20 човека от община Симитли ще могат да се ползват от социалната услуга
Започна приемът на документи за помощта „Личен асистент”, поне 20 човека от община Симитли ще могат да се ползват от социалната услуга
28 март 2015 01:30 / 0 коментара

Минимум 20 хора с увреждания, възрастни с невъзможност за самообслужване, тежкоболни ще могат да се ползват от социалната услуга в домашна среда. Помощта се гарантира от проект „Нови възможности за грижа”, чието изпълнение за територията на цялата страна стартира преди дни с подп0..

 Благовещение в Симитли
Благовещение в Симитли
25 март 2015 22:33 / 0 коментара

Пчеличките в Детското царство в Крупник празнуваха Благовещение   Мило тържество за хубавия християнски празник Благовещение организираха педагозите от ОТЗ „Детско царство” в село Крупник за децата и родителите им. Малчуганите от трета група ,,Пчеличка" на Детск0..