Новини от категория: Регион / Сандански

Санданчанка празнува 100-годишен юбилей
Санданчанка празнува 100-годишен юбилей
12 декември 2017 10:30 / 0 коментара

Баба Велика Кръстева от Сандански навърши 100 години и посрещна вековния си рожден ден в празнична обстановка.  Жената бе изненадана и от кмета на града Кирил Котев, който я дари с торта и с пожелания за още дълги години живот. Баба Велика е родена в днешна Гърция , а след това преж0..

 МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОТПУСКА  БЛИЗО 600 ХИЛ. ЛВ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ГРАДСКИ СТАДИОН – САНДАНСКИ
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОТПУСКА БЛИЗО 600 ХИЛ. ЛВ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ГРАДСКИ СТАДИОН – САНДАНСКИ
26 ноември 2017 11:27 / 0 коментара

С постановление на Министерски съвет Община Сандански ще получи близо 600 хил. лв. за реконструкция и модернизация на „Градски стадион“ – Сандански – етап 2. На първия етап бе изградена нова основа на лекоатлетическата писта, по стандарт на Международната федераци0..

ОБЩИНА САНДАНСКИ ВЪВЕДЕ ИНОВАТИВНА ПЛАТФОРМА ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛИ
ОБЩИНА САНДАНСКИ ВЪВЕДЕ ИНОВАТИВНА ПЛАТФОРМА ЗА ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛИ
03 октомври 2017 09:04 / 0 коментара

Нов, лесен и модерен начин за връзка с община Сандански при възникване на проблем се въвежда от днес. Иновативната платформа „Кмете, виж!“ ще дава възможност за подаване на сигнали от всякакво естество през уеб адреса – www.kmetevij.com, който вече е ситуиран в офи0..

През 2018 г. ще е готова "Струма" в участъка до Сандански
През 2018 г. ще е готова "Струма" в участъка до Сандански
29 септември 2017 11:59 / 0 коментара

25 километровият участък на АМ "Струма" до Сандански, планиран за май 2019 г. ще бъде пуснат по-рано- в края на 2018 г. А през 2023 г. ще е готово изграждането на цялата магистрала. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоуствойство Николай Нанков пред БТВ.  0..

Мелник иска синя зона, за да ограничи хаоса с паркирането
Мелник иска синя зона, за да ограничи хаоса с паркирането
19 септември 2017 14:50 / 0 коментара

Кметът на Мелник иска общинските съветници в Сандански да въведат  такса за платено паркиране в архитектурния резерват, за да се сложи край на хаоса. Огромен проблем за пешеходците  възниква събота и неделя, когато хиляди туристи посещават градчето, но повечето шофьори влизат в нег0..

Жители на сандански села пропищяха от евростадо
Жители на сандански села пропищяха от евростадо
18 септември 2017 10:01 / 0 коментара

Жители на две сандански села Враня и Хърсово пропищяха от евростадо от крави, което от три години съсипва продукцията и нивите им. „Точно дойде време да прибираме продукцията било то чушки, домати, грозде, фъстъци и минат кравите на фамилия Чифутови, целия труд ни е съсипан, всичко0..

Министър Нанков откри обновена по проект   детска градина в с. Дамяница
Министър Нанков откри обновена по проект детска градина в с. Дамяница
14 септември 2017 15:26 / 0 коментара

Едва ли има по-хубави и по-истински инвестиции от тези в нашето бъдеще, в нашите деца. Дори един прозорец да бъде сменен, резултатите винаги са огромни, защото остават в битието на нашите деца. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при откриването 0..

НАЙ-ДОБРИЯТ ФЕРМЕР В СВЕТА ДЖОЕЛ САЛАТИН ЩЕ ГОСТУВА В САНДАНСКИ
НАЙ-ДОБРИЯТ ФЕРМЕР В СВЕТА ДЖОЕЛ САЛАТИН ЩЕ ГОСТУВА В САНДАНСКИ
29 август 2017 10:36 / 0 коментара

По покана на Чифлик Ливади – поликултурна ферма, в близост до град Сандански, най-добрият фермер в света, според списание „TIMES” – Джоел Салатин, пристига за първи път за среща с българската публика,  от 28 до 30 септември. Салатин е създател на прочутата фе0..

Сандански и Банско заедно срещу наркотиците
Сандански и Банско заедно срещу наркотиците
07 август 2017 13:25 / 0 коментара

Министерството на младежта и спорта, съвместно с Община Сандански и Община Банско стартират кампания „Стани независим. Бъди свободен“ насочена срещу зависимостите. В град Сандански, като част от кампанията, ще се проведе колопоход „Не на наркотиците“ на 16 септемв0..

Осъдиха условно грък , който псувал и трошил в санданската полиция
Осъдиха условно грък , който псувал и трошил в санданската полиция
04 август 2017 18:46 / 0 коментара

Гръцкият гражданин С.Х. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Сандански за извършени от него престъпни деяния – непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, причиняване на лека телесна повреда на полицейски 0..

Пак тежка катастрофа на Е-79, челно се удариха 2 коли, 7 души ранени
Пак тежка катастрофа на Е-79, челно се удариха 2 коли, 7 души ранени
16 юли 2017 10:17 / 0 коментара

Преди минути стана тежка катастрофа на главен път Е-79 край Сандански, близо до мотел Мамин Кольо. Ударили са се челно две коли. 7 души са тежко ранени, пътя е затворен, а движението се отбива по обиколен  маршрут през село Вълково. Изясняват се причините за поредното кърваво пътно прои0..

Весна Змиянац разтресе Сандански
Весна Змиянац разтресе Сандански
09 юли 2017 13:36 / 0 коментара

След грандиозния старт на „Балканско веселие“ предишния ден, вторият фестивален ден  пожъна още по-голям успех и събра още повече посетители на „Алеята на дипломата“ в град Сандански. Организаторите от Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански отново бяха подготвили0..

Пиар от Главна прокуратура е новата обвинителка  в Сандански
Пиар от Главна прокуратура е новата обвинителка в Сандански
05 юли 2017 09:11 / 0 коментара

„Заклевам се в името на народа да прилагам точно конституцията и законите на Република България. Да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение”. С тези думи в Районна прокуратура – Сандански започна церемонията по встъпване в длъжност на младши0..

За три месеца сме похарчили 110 млн. лв. за пътувания у нас
За три месеца сме похарчили 110 млн. лв. за пътувания у нас
01 юли 2017 22:00 / 0 коментара

За първото тримесечие на 2017 г. българите са похарчили близо 110 млн. лв. за пътувания в страната. Така че подобни събития, които са насочени основно към нашите сънародници, имат сериозно отражение в местната икономика. Това каза заместник-министърът на икономиката Александър Манолев при от0..

Гладиаторски битки се разиграха в санданско село
Гладиаторски битки се разиграха в санданско село
27 юни 2017 08:50 / 0 коментара

Санданското село Склаве с всяка изминала година се утвърждава като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи, свързани с легендарния водач на въстанието на робите в Римската империя – Спартак. По време на традиционния събор на селото, който се чества на Еньовде0..

Полиция откри 12 бежанци, които са били скрити в ТИР
Полиция откри 12 бежанци, които са били скрити в ТИР
03 юни 2017 14:35 / 0 коментара

Полиция откри 12 чужденци , които са били скрити в ТИР паркиран на  паркинг край Сандански. Сред групата бежанци е имало  4 деца, жена и 7 мъже. Това е станало към 7 часа сутринта в събота. Все още се установява от кои страни или страна са бежанците. Групата  е закаран0..

Министърът на вътрешните работи даде символичен старт на санирането на сградите на полиция и пожарна в  Сандански
Министърът на вътрешните работи даде символичен старт на санирането на сградите на полиция и пожарна в Сандански
27 май 2017 14:57 / 0 коментара

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на община Сандански Кирил Котев дадоха символичен старт на строително монтажните работи по санирането на сградите на Районно управление „Полиция“ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в к0..

ГЕРБ и зам.министър дариха книги на библиотеката в Сандански
ГЕРБ и зам.министър дариха книги на библиотеката в Сандански
24 май 2017 17:01 / 0 коментара

По инициатива на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев, ГЕРБ – Сандански дари близо 100 книги на български автори на библиотеката при Народно читалище „Отец Паисий-1919“. Сред авторите са класиците Иван Вазов, Христо Ботев, Алеко Константинов, Йордан Йовков,0..