Новини от категория: полезни съвети

Какво представлява целулитът-ефикасни упражнения
Какво представлява целулитът-ефикасни упражнения
14 февруари 2014 14:46 / 0 коментара

Целулитът е онази набръчкана кожа , по­добна на портокалова кора , която се забе­лязва по бедрата, ръцете и седалището. Представлява натрупвания на мастна тъ­кан под кожата. Така ненавижданите вдлъбнатини се образуват, когато опре­делени участъци от подкожната мазнина хл0..

Гимнастика за заети и... мързеливи
Гимнастика за заети и... мързеливи
06 февруари 2014 18:49 / 0 коментара

Недостигът на движение провокира редица заболявания, но напрегнатото всекидневие като че ли не ни оставя време за физически упражнения. Наскоро специалисти предложиха гимнастика, която не само отнема минимум време, но и не изисква специална спортна форма, специално помещение, а при това тя0..

Новини от категория: новини

Депресията увеличава риска от остеопороза
Депресията увеличава риска от остеопороза
06 февруари 2014 18:48 / 0 коментара

Депресивните състояния може да увеличат риска от развитието на остеопороза при жените още в периода преди настъпването на климакса, твърдят американски учени. Според анализираните данни остеопораз се открива при 17% от жените, страдащи от депресия, докато заболяването се диагностицира с0..

Реформата в Спешната помощ ще струва 80 млн. лв.
Реформата в Спешната помощ ще струва 80 млн. лв.
05 февруари 2014 17:38 / 0 коментара

В бъдеще няма да има толкова сериозен проблем с кадрите за спешна помощ. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева при днешното представяне и обсъждане на стратегията за спешна помощ, организирани от БЛС. Тя отбеляза, че в момента в България има 28 000 лекари, но съвсем не 0..

Хепатитът: 8 начина да предпазим себе си и околните
Хепатитът: 8 начина да предпазим себе си и околните
05 февруари 2014 17:32 / 0 коментара

Въпреки че подобрените условия на живот и достъпните имунизации в детска и зряла възраст намалиха случаите на вирусен хепатит, все още съществува реална опасност дори от избухването на епидемии. Вирусният хепатит представлява инфекциозно заболяване, което причинява възпаление на чернодр0..

За да победим вечерната умора
За да победим вечерната умора
01 февруари 2014 16:48 / 0 коментара

Какво да направим, ако вечер настроението ни рязко спада, краката ни болят, а в тялото си усещаме страшна тежест? Как да повишим своя жизнен тонус? Състоянието на вечерната преумора не трябва да се бърка с хроничната умора, която е заболяване - вие усещате умора след един изключително т0..

Болките във врата
Болките във врата
01 февруари 2014 16:38 / 0 коментара

Болката във врага се среща с еднаква честота както при жените, така и при мъжете, като, за съжаление, броят на хората с това оплакване нараства постоянно. Тази болка не е нетипична и за детската възраст, макар да е по-рядка. Това е свързано с неблагоприятната обстановка на обкръжаващата0..

Простатитът: 10 правила за профилактика
Простатитът: 10 правила за профилактика
28 януари 2014 16:14 / 0 коментара

Според статистиката от простатит страда един на всеки 9 мъже. С възрастта честотата на заболяването сред мъжете се увеличава и достига до 70%. Лечението е доста продължително и сложно (то е свързано и с неприятни процедури) и затова от особена важност е профилактиката на заболяването. П0..

Болката в гърба
Болката в гърба
28 януари 2014 16:13 / 0 коментара

Хората редовно си мият зъбите и си взимат душ, но понякога не се замислят достатъчно за своите мускули. А те са особено чувствителни към занемаряване. Това особено силно се отнася до мускулатурата, поддържаща и предпазваща гръбначния стълб. Той може да бъде щаден като се организира прав0..

Пародонтозата – тайна и коварна
Пародонтозата – тайна и коварна
25 януари 2014 14:25 / 0 коментара

Парадонтитът е второто по честота (след кариеса) стоматологично заболяване, от което според статистиката страдат повече от половината от хората над 30 години.   Пародонтът е комплекс от анатомични образувания, в който влизат зъбът, периодонтът, алвеолата и венецът. Затова и паро0..

Точковият масаж и иглолечението
Точковият масаж и иглолечението
25 януари 2014 14:24 / 0 коментара

В основата на китайската философия е пълната хармония между човека и природата. Традиционната за Далечния изток медицина смята, че когато този баланс се нарушава, възникват определени заболявания.   Оттук произлиза и схващането, че задача на медицината е не да лекува отделна бол0..

Лечение с вендузи-ползи и вреди
Лечение с вендузи-ползи и вреди
24 януари 2014 15:59 / 0 коментара

Вендузотерапията е особено ефективна за хронична болка, напрегнатост и спазми на мускулатурата в областта на кръста. Тя също е много ефективна за намаляване на "заседналата" енергия в горната част на гърба и раменете, което се получава в резултат на стрес. Хората намират то0..

Как се лекуват ставните болки?
Как се лекуват ставните болки?
24 януари 2014 15:58 / 0 коментара

Болките в ставите стават по-силни и нетърпими през зимата. Те са мъчение най-вече за по-възрастните хора, които обикновено страдат от хронични ставни болести. В медицината са известни над 100 вида различни мускулно-ставни заболявания и като по неписано правило, при възрастните хора те стават0..

Кабинетът ще бори затлъстяването с евтини маратонки
Кабинетът ще бори затлъстяването с евтини маратонки
24 януари 2014 15:49 / 0 коментара

Държавата ще работи с производителите и търговците на спортни стоки, за да продават маратонки и уреди на достъпни цени. Целта е по-добро здраве на българите. Тази дейност е залегнала в одобрената от правителството Национална здравна стратегия, в която един от приоритетите е повишаване на0..

Кои са най-честите причини за твърд корем
Кои са най-честите причини за твърд корем
23 януари 2014 15:01 / 0 коментара

1. Кои са най-честите причини за поява на твърд корем?   Заболяванията на коремната кухина са един от най-често срещаните проблеми сред хората в развитите страни. Особено чести са симптомите за подут корем, нередовна дефекация и болка в някой от отделите.   В хирург0..

Банани – за здрав стомах и добро храносмилане
Банани – за здрав стомах и добро храносмилане
23 януари 2014 14:48 / 0 коментара

Бананът е плод, който много хора консумират, поради вкуса, текстурата и усещането за ситост, което оставя. И, с изключение на случаите на диабет и желанието за загуба на килограми, когато консумацията не е препоръчителна, плодът носи много ползи за здравето.   Бананите са калори0..

При костни шипове - операция или кинезитерапия
При костни шипове - операция или кинезитерапия
23 януари 2014 14:47 / 0 коментара

Шиповете са често срещани в напреднала възраст. Касае се за костно образувание или костен израстък върху съществуваща кост. На практика ошипяването се получава след увреждане на ставния хрущял на костната тъкан. Впоследствие започват процеси на адаптация и образуване на нова кост. Разрушения0..

Измамните здравословни храни: 11 грешни избора
Измамните здравословни храни: 11 грешни избора
22 януари 2014 16:20 / 0 коментара

Не се заблуждавайте! Тези 11 храни може да изглеждат здравословни, но вместо тях има далеч по-разумни решения. Дори от дълго време да не сте купували пълномаслена майонеза или газирани напитки с много захар, може да се подмамите от различните подвеждащи храни в магазина. От разстояние, някои0..