Новини от категория: здраве / полезни съвети

5-дневна лятна диета с плодове
5-дневна лятна диета с плодове
12 август 2014 17:21 / 0 коментара

През лятото значително намаляваме тежките храни. За да ни е някак по-леко на стомаха, най-добре е да наблягаме на плодовете. Вижте една 5-дневна диета с плодове. 5-дневна лятна диета с плодове5-дневна лятна диета с плодове Плодовите диети са предпочитани за лятото, защото помагат на о0..

5-те най-добри летни диети
5-те най-добри летни диети
29 юли 2014 15:28 / 0 коментара

Доказано е, а и много хора са го изпитали върху самите себе си - през лятото се отслабва по-лесно. В топлото време двигателна активност нараства, независимо от начина на живот и теглото. Дори без да се полагат специални усилия, може незабелязано да се освободите от няколко килограма. &nb0..

Бременност и фитнес са съвместими
Бременност и фитнес са съвместими
07 май 2014 14:25 / 0 коментара

Според гинеколозите, ако бременността протича нормално, бъдещата майка не само може, а и е препоръчително да се занимава с фитнес, като тренировките трябва да бъдат съобразени с триместъра, в който е тя. Особено важно е да се наблюдават реакциите на организма на всяко натоварване и да не се 0..

пРОЛЕТЕН ВИРУС АТАКУВА ОЧИТЕ
пРОЛЕТЕН ВИРУС АТАКУВА ОЧИТЕ
16 април 2014 14:54 / 0 коментара

Пролетен вирус, който атакува очите и предизвиква конюнктивит, върлува в момента в страната.   За разлика от грипа обаче болестта протича леко, без висока температура, но с характерните симптом - неразположение, хрема и диария при хлапетата. Заради сърбежа в очите хората често г0..

25 съвета за храненето – без усилия и в най-напрегнатите дни
25 съвета за храненето – без усилия и в най-напрегнатите дни
15 април 2014 16:36 / 0 коментара

Колкото сме по-заети, толкова по-трудно е да намерим време да се погрижим за себе си. И много скоро здравословните хранителни навици остават на заден план. Ето защо сме подбрали тези 25 изключително лесни за следване правила за здравословно хранене – те ще ви позволят да се храните пра0..

За какво подсказват болките в гърба
За какво подсказват болките в гърба
15 април 2014 16:35 / 0 коментара

Често изпитвайки неприятни болки в гърба, се надяваме те да изчезнат от само себе си и не се замисляме върху това, че може би проблемът е по-сериозен и нелекуван ще доведе до тежки последствия.   По данни от медицинската статистика повече от 90% от европейците на възраст над 30 0..

Как да се предпазим от вредите при резките промени във времето
Как да се предпазим от вредите при резките промени във времето
05 март 2014 17:29 / 0 коментара

Много хора страдат от рязката промяна във времето. Промените в атмосферното налягане, температурата, влажността на въздуха, магнитните бури и засилената слънчева активност влияят на човешкия организъм. Особено ако той има някакви проблеми. Резките, аритмични колебания на времето се отразяват0..

Как да се предпазваме от артрит
Как да се предпазваме от артрит
22 февруари 2014 16:41 / 0 коментара

Артритът e автоимунно заболяване, което атакува ставите. При наличието на артрит се появяват болка, оток, възпаление, зачервяване и скованост, а самите стави могат дори да се деформират. Въпреки че има множество методики за лечение на артрита, превенцията е винаги за предпочитане. Контр0..

Защо някои дезодоранти, кремове и шампоани могат да са опасни
Защо някои дезодоранти, кремове и шампоани могат да са опасни
22 февруари 2014 16:40 / 0 коментара

Шампоаните, душ–гелът, пяната за бръснене, които всички ние ползваме всеки ден, съдържат десетки опасни химични вещества. Дори рекламата да твърди, че козметичният продукт е абсолютно натурален, не бързайте да се доверявате сляпо на това. Според специалистите, производителите често0..

Какво представлява целулитът-ефикасни упражнения
Какво представлява целулитът-ефикасни упражнения
14 февруари 2014 14:46 / 0 коментара

Целулитът е онази набръчкана кожа , по­добна на портокалова кора , която се забе­лязва по бедрата, ръцете и седалището. Представлява натрупвания на мастна тъ­кан под кожата. Така ненавижданите вдлъбнатини се образуват, когато опре­делени участъци от подкожната мазнина хл0..

Гимнастика за заети и... мързеливи
Гимнастика за заети и... мързеливи
06 февруари 2014 18:49 / 0 коментара

Недостигът на движение провокира редица заболявания, но напрегнатото всекидневие като че ли не ни оставя време за физически упражнения. Наскоро специалисти предложиха гимнастика, която не само отнема минимум време, но и не изисква специална спортна форма, специално помещение, а при това тя0..

Хепатитът: 8 начина да предпазим себе си и околните
Хепатитът: 8 начина да предпазим себе си и околните
05 февруари 2014 17:32 / 0 коментара

Въпреки че подобрените условия на живот и достъпните имунизации в детска и зряла възраст намалиха случаите на вирусен хепатит, все още съществува реална опасност дори от избухването на епидемии. Вирусният хепатит представлява инфекциозно заболяване, което причинява възпаление на чернодр0..

За да победим вечерната умора
За да победим вечерната умора
01 февруари 2014 16:48 / 0 коментара

Какво да направим, ако вечер настроението ни рязко спада, краката ни болят, а в тялото си усещаме страшна тежест? Как да повишим своя жизнен тонус? Състоянието на вечерната преумора не трябва да се бърка с хроничната умора, която е заболяване - вие усещате умора след един изключително т0..

Болките във врата
Болките във врата
01 февруари 2014 16:38 / 0 коментара

Болката във врага се среща с еднаква честота както при жените, така и при мъжете, като, за съжаление, броят на хората с това оплакване нараства постоянно. Тази болка не е нетипична и за детската възраст, макар да е по-рядка. Това е свързано с неблагоприятната обстановка на обкръжаващата0..

Простатитът: 10 правила за профилактика
Простатитът: 10 правила за профилактика
28 януари 2014 16:14 / 0 коментара

Според статистиката от простатит страда един на всеки 9 мъже. С възрастта честотата на заболяването сред мъжете се увеличава и достига до 70%. Лечението е доста продължително и сложно (то е свързано и с неприятни процедури) и затова от особена важност е профилактиката на заболяването. П0..

Болката в гърба
Болката в гърба
28 януари 2014 16:13 / 0 коментара

Хората редовно си мият зъбите и си взимат душ, но понякога не се замислят достатъчно за своите мускули. А те са особено чувствителни към занемаряване. Това особено силно се отнася до мускулатурата, поддържаща и предпазваща гръбначния стълб. Той може да бъде щаден като се организира прав0..

Пародонтозата – тайна и коварна
Пародонтозата – тайна и коварна
25 януари 2014 14:25 / 0 коментара

Парадонтитът е второто по честота (след кариеса) стоматологично заболяване, от което според статистиката страдат повече от половината от хората над 30 години.   Пародонтът е комплекс от анатомични образувания, в който влизат зъбът, периодонтът, алвеолата и венецът. Затова и паро0..

Точковият масаж и иглолечението
Точковият масаж и иглолечението
25 януари 2014 14:24 / 0 коментара

В основата на китайската философия е пълната хармония между човека и природата. Традиционната за Далечния изток медицина смята, че когато този баланс се нарушава, възникват определени заболявания.   Оттук произлиза и схващането, че задача на медицината е не да лекува отделна бол0..