Новини от категория: Любопитно / Арт

Книгата „Етиопска приказка“ на Владимир Караджов  ще бъде официално представена в Благоевград
Книгата „Етиопска приказка“ на Владимир Караджов ще бъде официално представена в Благоевград
12 декември 2017 15:19 / 0 коментара

      Официално ще бъде представена книгата на Владимир Караджов  „Етиопска приказка“. Премиерата ще бъде на 13 декември /сряда/ в Градска художествена галерия в Благоевград от 19:00 часа. Гостите на събитието ще имат възможност да се срещнат с Вл0..

Официално бе открита изложба на група XXL в Градска художествена галерия – Благоевград
Официално бе открита изложба на група XXL в Градска художествена галерия – Благоевград
11 октомври 2017 21:43 / 0 коментара

  Изложба на група XXL бе представена в Градската художествена галерия в Благоевград.   Експозицията ще остане подредена до 10 ноември 2017 година.     В общата картина на българското изкуство тази група е един от първите примери на независима художеств0..

Добрата новина!!! Благоевградчанка създаде хитовия филм „Дамасцена“
Добрата новина!!! Благоевградчанка създаде хитовия филм „Дамасцена“
29 септември 2017 10:44 / 0 коментара

Благоевградчанката Мария Лалева не се нуждае от реклама, всички я познават с уникалните и стихове. А те получиха живот и многохилядна публика  от фейсбук,много преди да бъдат отпечатени. Мария се превърна  в един уникален феномен,защото социалната мрежа я припозна, обикна и  с0..

Батко Лео прописа и в Лондон,реди рими за гурбетчийската орисия
Батко Лео прописа и в Лондон,реди рими за гурбетчийската орисия
04 септември 2017 14:56 / 0 коментара

Батко Лео, поетът на народа, както е известен в Благоевград, прописа стихове и в Лондон. Той замина преди няколко месеца със съпругата си на гурбет,  както хиляди други нашенци, подгонени от нуждата за оцеляване. Лео е дълбоко свързан с родното си място и Орлин махала където живее и0..

С балетът „Спящата красавица” бе открит Банско Опера Фест 2017
С балетът „Спящата красавица” бе открит Банско Опера Фест 2017
26 август 2017 09:11 / 0 коментара

  Балетно-театралният спектакъл „Спящата красавица”, продукция на Държавна опера Русе откри осмото издание на Оперния фестивал в Банско. Под хореографията на Калина Благоева и сценографията на Иван Савов, оригиналната трактовка на произведението, бе представена от изящни0..

ДЕПУТАТ ВРЪЧИ ПЛАКЕТ НА ФУТБОЛНА ЛЕГЕНДА  ЗА 70-ГОДИШНИНА
ДЕПУТАТ ВРЪЧИ ПЛАКЕТ НА ФУТБОЛНА ЛЕГЕНДА ЗА 70-ГОДИШНИНА
24 август 2017 17:30 / 0 коментара

Специален плакет поднесе народният представител Стефан Апостолов на легендата на футбола от село Полето Борис Николов за 70-годишнината  му. Депутатът поздрави легендата, уважавана в община Симитли, от името на кмета на общината Апостол Апостолов, който  след толкова години съв0..

Уникална идея,  Мехомийската мома грейна  в арт пано от дърво в Разлог
Уникална идея, Мехомийската мома грейна в арт пано от дърво в Разлог
15 август 2017 22:38 / 0 коментара

В един от най-светлите християнски празници, денят на Голяма Богородица, в градския парк на Разлог бе монтирано пано, изобразяващо красива Мехомийска мома. Паното е нарисувано от Йордан Йорданов-художник и преподавател по изобразително изкуство в Югозападен университет "Неофит Рилски&qu0..

Фотоизложба на 12 култови български актриси гостува в Банско
Фотоизложба на 12 култови български актриси гостува в Банско
29 юни 2017 08:15 / 0 коментара

Дванадесет от най-значимите женски имена в театралната история на България са основна тема в авторската фотоизложба „Те не са забравени!”. Тошка Катева – по професия  учител, а по душа – фотограф, представя запечатани моменти от живота на любими български актриси0..

 250 безработни здраво копаят на археологически разкопки за 25 лева надница
250 безработни здраво копаят на археологически разкопки за 25 лева надница
30 май 2017 13:40 / 0 коментара

250 безработни са наети, за да помагат в спасителните археологически разкопки, които се правят по трасето където ще мине АМ“Струма“ в района на Сандански. Там са открити две праисторически селища и едно римско от 3-4 век. Намерени са доста ценни керамични съдове, последното о0..

Плевнелиев пише книга със заглавие  "Студен мир"
Плевнелиев пише книга със заглавие "Студен мир"
18 май 2017 12:02 / 0 коментара

  „Аз съм тук, защото споделям вашата страст за промяна.“, с тези думи Росен Плевнелиев даде старт на интерактивна дискусия в Американския униветрситет в България, на която присъстваха над 100 души. Плевнелиев говори за геополитическите промени пред възпитаници от Ex0..

Книгата "МОШИ МОШИ,ЯПОНИЯ" ще бъде представена  в Благоевград на 20 май
Книгата "МОШИ МОШИ,ЯПОНИЯ" ще бъде представена в Благоевград на 20 май
10 май 2017 11:52 / 0 коментара

От далечна Япония в България пристига авторката на една от най-търсените книги у нас в последните пет месеца „Моши моши, Япония“. Госпожа Юлияна Антонова – Мурата  ще гостува в БЛАГОЕВГРАД на 20 май 2017- събота. Точно в 17.30 ч в зал0..

Балет „Арабеск“ идва  в Благоевград с впечатляващ спектакъл
Балет „Арабеск“ идва в Благоевград с впечатляващ спектакъл
18 април 2017 16:39 / 0 коментара

    Балет „Арабеск“ пристига в Благоевград за да представи впечатляващия спектакъл „Carmen collection”. Жители и гости на Благоевград ще могат да се насладят на красивите танцови съчетания на 19 април от 19:00 часа в зала „Яворов“. Костюмите и сц0..

Добрата новина!!!!Кметът Герчев бракосъчета Иван и Анелия на Велики Четвъртък
Добрата новина!!!!Кметът Герчев бракосъчета Иван и Анелия на Велики Четвъртък
13 април 2017 20:04 / 0 коментара

Когато любовта стане по-силна от приятелството се ражда семейство. На Велики Четвъртък Анелия Дункина и Иван Дебелушин подписаха граждански брак в кабинета на кмета в община Разлог. С този акт гласът на Разлог спази своето обещание - ако се омъжи, да го направи в кабинета на кмета. Ц0..

Благоевградчанката Диана Стоянова поема директорския пост на Планинско „Благоевград“
Благоевградчанката Диана Стоянова поема директорския пост на Планинско „Благоевград“
10 април 2017 12:10 / 0 коментара

Автомобилната състезателка Диана Стоянова, все по-мотивирана през сезон 2017, този пък като Директор в кръг от Националния шампионат по Планинско изкачване - Планинско „Благоевград“ 22-23.04.2017 г. Очакваното събитие в югозападното градче е втори кръг от шампионата, организи0..

Словенски театър гостува с „Физика на тъгата“ по Георги Господинов през май
Словенски театър гостува с „Физика на тъгата“ по Георги Господинов през май
04 април 2017 14:25 / 0 коментара

За първи път на българска сцена словенският театър „Антон Подбеушек“ (АПТ) ще представи постановката „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов в рамките на театралния фестивал в Благоевград, съобщават от Общината в града, продуцент на събитието.   0..

Мечката Вела от парка край Белица  издъхна в съня си
Мечката Вела от парка край Белица издъхна в съня си
03 април 2017 15:56 / 0 коментара

Мечката Вела, която е на почти 30 години, издъхна в зимния си сън в парка за реадаптация на танцуващи мечки над Белица. Служителите в Центъра за реадаптация на четириногите я открили рано сутринта в неделя, когато правели обход на всички сектори. Те се натъкнали на безжизненото тяло на живот0..

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със златни отличия от Национален танцов фестивал
Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със златни отличия от Национален танцов фестивал
31 март 2017 15:51 / 0 коментара

Студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград бяха отличени на Националния танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми“, който се проведе в София. Наградените хореографи и танцьори от специалност „Съвременна хореография“ – Емил Ка0..

Времето! Днес ви очаква прекрасен пролетен ден
Времето! Днес ви очаква прекрасен пролетен ден
29 март 2017 09:22 / 0 коментара

Днес ще бъде слънчево. Почти тихо време. Минималните температури ще са между 0 и 5°, максимални – предимно между 16 и 21°. В София минималната ще е около 1°, максимална – около 17°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен източен вятър. Макс0..