Наши и македонски кметове с общи усилия за отваряне на ГКПП-Клепало

Кметове от страната и съседна Македония обединяват усилия за отваряне на границата през ГКПП-Клепало-Берово, призна кметът на община Струмяни Емил Илиев.

Той и останалите управници ще поставят въпроса пред новото правителство на Бойко Борисов. Част от пътната отсечка на наша територия до бъдещия граничен пункт трябва да се рехабилитира, а останалата – да се ремонтира изцяло, тъй като никога не е асфалтирана.

Повече от 30 години общината настоява за отварянето на ГКПП-Клепало-Бурово на границата със западната ни съседка. „Колегата от Берово, както и други кметове на македонски общини пък ще имат разговори с новия премиер на Македония – Зоран Заев. Той вече показа, че ще има нормални и добросъседски отношения между двете страни. Затова македонските ми колеги са убедени, че ще имат успех и подкрепа от македонското правителство това да се случи. Остава и нашето правителство да ни помогне”, казва Емил Илиев.

Той уточни, че в македонския град Берово вече са построени два петзвездни хотела, предстои изграждането на още един, тъй като в последните години има бум на туризма в този регион. „Идват в Берово туристи от Балканите, а не могат да дойдат в нашата община. Ремонт на пътя и нов граничен пункт ще спрат обезлюдяването на населените места”, категоричен е Емил Илиев.


Няма добавени коментари.

Добави коментар: