Немци-строители предупредиха за изтекла гаранция на мост в Симитли, българската държава нехае

Това на снимката е мостът над река Струма в Симитли. Мостът, чиято гаранция за устойчивост и безопасна експлоатация е изтекла отдавна. Вече повече от 10 години мостът, сврързващ източната и западната части на град Симитли, прекосен от река Струма, е единствена грижа на общината.

Устоите на моста са сериозно компрометирани, на места корозията застрашава издръжливостта и безопасността за преминаване по моста. В ход е процедурата по изграждане на втори мост и въвеждането на еднопосочно движение. До окончателното решение на транспортната връзка, местната власт поема поддръжката на съоръжението.

Любопитната история на моста, свързващ квартал Ораново и центъра на град Симитли е, че е строен от немските войски по време на втората световна война. С немска точност и прецизност преди 12 години, по надлежния ред ни информираха, че гаранционният срок на съоръжението е изтекъл и насетне не носят отговорност за устоите и безопасността.

Общинска администрация Симитли, съгласувано с органите на реда, отдавна въведоха ограничения за тежестта и габаритите на моторните превозни средства, които могат да преминават през моста, безопасно. Ограниченията категорично не се спазват от шофьорите, които хитреят, преминавайки с идеята, че ще прецакат властите и пътните знаци с ограничения.

В момента се извършва поредният укрепващ ремонт на моста.

Уважаеми водачи на тежкотоварни коли и камиони,

Със специално внимание се обръщаме към вас да напомним, че мостът е опасен за преминаване на тежки коли. Тези снимки са устоите на моста, които вероятно не се виждат от високите камиони, които карате, преминавайки по моста. Желаем да информираме за експертното становище, че мостът е опасен и тези безобидни на пръв поглед дупки могат да погълнат цял камион.

Спазвайте въведените ограничения за преминаване през моста, особено ако камионът ви е без плавници, а вие, шофьори нямате хриле. 


Няма добавени коментари.

Добави коментар: