Приемна с гражданите и среща с кмета на общината проведе в Хаджидимово народният представител Богдан Боцев

Народният представител от „БСП за България“ Богдан Боцев днес посети община Хаджидимово. Той проведе среща с кмета на общината Людмил Терзиев, по време на която бяха обсъдени най-актуалните проблеми към момента. „Два са основните проблеми, които постави кмета на Хаджидимово. Първият от тях касае забавените плащания по Оперативна програма „Развитие на селските райони“, което е проблем за много от по-малките общини в страната“, обясни Боцев. Вторият основен проблем поставен от кмета на Хаджидимово е недофинансирането на общините, което също е въпрос поставян от много време. Той е изключително актуален за по-малките общини, които респективно имат и по-малък бюджет, а това означава липса на достатъчно средства за осъществяване на различни дейности.  

По време на откритата приемна, основните въпроси поставени пред народния представител Богдан Боцев отново бяха свързани с ниските доходи, високата безработица и липсата на работни места в малките населени места. Един от големите проблеми, които поставиха хората по време на приемната обаче, касае детската градина в село Садово. „Въпросът с детската градина в селото е много сериозен. Тя се посещава в момента от 8 деца, а според нормативната база, за да може да функционира, броят им трябва да бъде най-малко 12 деца“, каза Богдан Боцев. Той допълни, че община Хаджидимово има готовността да дофинансира дейността на детската градина, стига тя да продължи да работи, тъй като е от много голяма важност за местното население. „Решението на този проблем е в ръцете на РИО-Благоевград. Ще се проведат необходимите срещи и разговори с ръководството на инспектората, за да се вземе решение. Среща между РИО, кмета на общината и ръководството на детската градина ще има още днес и вярвам, че тя ще бъде запазена“, категоричен бе народният представител.

Той проведе среща и с представители на инициативния комитет, организирал протеста срещу добива на кариерни материали от землището на хаджидимовското село Ново Лески. 


Няма добавени коментари.

Добави коментар: