Световни звезди идват за рокфест в село Дъбрава

  Световни и родни музикални звезди ще свирят и пеят на една сцена в рамките на третото издание на The Brava Fest.  Специално за събитието в България ще пристигне легендарния английски музикант, рокендрол и блус вокалист на Юрая Хийп Джон Лоутън.  Дни преди старта на рок фестивала The Brava fest Vol. 3, бе дадена пресконференция във връзка с програмата за дългоочаквания музикален уикенд.
  На срещата присъстваха заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, кметът на с. Дъбрава- Росен Георгиев,  Емил Ирибозов- представител на групата Black Rose и Цветомира Съботинова- представител на музикална академия “Престо” и гл.ас. д-р в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

 „Поздравявам организаторите, които заедно с Община Благоевград и кмета Росен Георгиев,  направиха възможно това събитие. Благодаря и на участниците, които всяка година работят за репутацията на фестивала . The Brava fest развива едно ново културно пространство и открива нова публика.  Община Благоевград ще продължава да подкрепя подобни качествени  събития и проекти, които с гордост може да носят името на града и да присъстват в културния календар на Община Благоевград.“, каза зам.- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

  В рамките на 3 дни в село Дъбрава се очаква да пристигнат млади хора, почитатели на рок музиката от града, региона и страната. Кметът на село Дъбрава- Росен Георгиев обясни , че тази година фестивала ще започва с музикална академия „Престо“  и ще даде възможност на всички деца на Благоевград , на малки и големи, да се включат и да покажат как се пее и свири.  „Радвам се, че Община Благоевград ни подава ръка за трета поредна година. Основен организатор тази година не е кметството на  село Дъбрава, а  „Асоциация за европейско развитие на българското село.Искам да благодаря и на радио Благоевград за съвместната работа“, допълни кметът- домакин на The Brava fest Vol. 3

  От 1 до 3 септември, гостите на рок фестивала на Пиринския край, ще имат възможност да се докоснат до легендарния английски музикант, рокендрол и блус вокалист на Юрая Хийп Джон Лоутън и обичаните рок легенди Б.Т.Р, които са хедлайнерите в третото издание на фестивала.

Основен организатор на събитието тази година е Асоциация за европейско развитие на българското село, а съорганизатор е община Благоевград и Радио Благоевград.  Акцентът в третото издание е популяризирането на рок музиката сред подрастващите. Именно те ще са съпътстващата изненада в The Brava fest- Volume 3.  През трите дни участие  ще вземат местни групи, участници в Голямото рок междучасие, таланти от Музикална академия „Престо“ и рок банди от съседна Македония и Гърция. Със специално участие във фестивала е Цонко Цонев,  който ще представи своите „Кметълски истории. Катунът от Каварна". Това са само част от изненадите в The Brava fest – Volume 3. Тази година той се реализира с финансовата подкрепа на Община Благоевград и Фондация "Америка за България".

 

 


Няма добавени коментари.

Добави коментар: