Село търси лекар във Фейсбук, ако е ерген ще му намери и съпруга

Петричкото село Марикостиново, в което живеят 1300 души, се нуждае и от лекар, и от аптекар. Кметът на селището Гергана Тодорова месеци наред води разговори с различни лекари от Петрич и Сандански, но засега без успех. Тя дори помести обява в социалната мрежа Фейсбук с надежда да намери решение на проблема.

 

 

„В момента има двама медици, но единият е много възрастен, а другият идва само в понеделник. Разполагаме със сграден фонд, с подходящо помещение за лекарски кабинет. Готови сме да предоставим и безплатна квартира, а ако е ерген, ще му намерим и съпруга”, казва кметският управник на населеното място, в което някога е имало болница, а сега няма постоянно действащ медик.

 

 

На практика жителите са принудени да бият път до общинския център Петрич или до Сандански, за да получат адекватни медицински грижи. Без лекар са и съседните села Марино поле, Ново Кономлади, Капатово, Генерал Тодоров. Така че пациенти не липсват, но липсват доктори.

 

 

Местните хора страдат и заради лекарства, защото няма откъде в Марикостиново да си купят. „Тук функционираше аптека, но собствениците й заминаха в чужбина. Те дават под наем помещението. Дори дрогерия да е, пак ще е от полза за хората. Защото сега за един аналгин се бие път до града. Аз също доставям лекарства на местните хора, когато пътувам до Петрич по работа”, твърди Гергана Тодорова.kmeta.bg


Няма добавени коментари.

Добави коментар: