През 2018 г. ще е готова "Струма" в участъка до Сандански

25 километровият участък на АМ "Струма" до Сандански, планиран за май 2019 г. ще бъде пуснат по-рано- в края на 2018 г. А през 2023 г. ще е готово изграждането на цялата магистрала. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоуствойство Николай Нанков пред БТВ.

 

 

"Тежкият участък през Кресненското дефиле- това е трасето, на което сме се спрели- т.нар. полуизточен вариант. Движението посока Кулата-Солун ще се осъществява в дефилето, а движението посока София ще се осъществява източно от дефилето. Най-вече от гледна точка на пътна безопасност и сигурност, от екологична гледна точка, а и разбира се от гледна точка на скорост на изпълнение това е най-оптималният вариант, който смятат всички експерти", каза Нанков.

 

 

Относно стоителството на АМ "Хемус" министърът коментира, че в края на следващия месец ще бъде пуснато проектиране до Велико Търново, като се надява през 2021 -2022 г. те да бъдат завършени. Цялото изграждане магистралата ще бъде завършено през 2025 г.

Относно въвеждането на толсистемата Нанков обясни, че няма да има бариери, изцяло с GPS системи ще се отчита изминатото разстояние на тежкотоварните автомобили. "Те ще бъдат таксувани, като ще дадем възможността както да се преплаща маршрут, така и да се плаща след измъналото разстояние. С толсистемата доходите ще се повишат минумум 3 пъти. Очакваме около 1,2 млрд.лв. генрирани приходи от тол системата", завърши Николай Нанков.


Няма добавени коментари.

Добави коментар: