БСП мина в настъпление, след Хасково атакува община Благоевград

БСП мина в режим на настъпление, след Хасково ,днес депутатът Николай Бошкилов атакува община Благоевград.

Той съобщи,че е внесъл питане в Народното събрание до министъра на образованието, в което иска проверка на Центъра за личностно и творческо развитие. Той бил сезиран от синдикатите за проблеми в Центъра.

 

Преди броени дни съобщихме за искането на подобна проверка от лидерите на КНСБ и Подкрепа. Оказа се,че  водачките на двата синдиката говорят от собствено име,  а всъщност техните членове от Центъра ги атакуваха с подписка против тях.  На брифинг Бонка Ичкова, лидерка на КНСБ и бивша общинска съветничка от БСП, заяви, че тя има право и сама без синдикалните членове да иска проверки. Тя отказа да отговори на въпроса дали атакува общината,защото е прекратен нейн граждански договор за работа в центъра, както е отказано и да бъде назначена снаха и на работа там.

 

Тя смята,че в Центъра цари хаос и е против съкратените 3 ма души.

 

„ Всички сте запознати с отвореното писмо на синдикатите до Министър председателя на Република България – Бойко Борисов. Това писмо бе адресирано и до мен, като народен представител от Благоевград. Затова в петък си позволих да направя писмено питане към Министъра на образованието и науката – г-н Красимир Вълчев, в което го подтиквам незабавно да назначи цялостна проверка на Центъра за личностно и творческо развитие, за да може да се изясни реалната ситуация и да се потуши общественото негодувание.” – бе категоричен Бошкилов. Той заяви, че още този петък ще постави именно този въпрос и от трибуната на Народното събрание.

„Искрено се надявам министърът на Образованието и науката да назначи исканата от мен проверка и когато това се случи, настоявам в процеса на тази проверка кметът Камбитов да отстрани временно от длъжност заместник кмета по култура и хуманитарни дейности- г-ж Христина Шопова. Ако бъдат установени каквито и да е било нарушения, ще настоявам за категоричната оставка на г- жа Христина Шопова!”, каза още  Бошкилов на брифинга.

 

 

„Всички сте запознати с трагедията, която сполетя жителите на община Кресна през август месец- пожарът, който разруши множество домове и обхвана хиляди декари земя. Аз бях там, сблъсках се с трагедията и нещастието на хората. Но неприятно впечатление ми направи политизирането на този проблем от страна на кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов. Общини от северозападна България, най- бедният регион се включиха в Националната кампания за набиране на средства в помощ на Кресна, а община Благоевград – НЕ! „ – заяви народният представител от БСП за България Николай Бошкилов.

„Апелирам към кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов, чрез вас представителите на медиите, да се извини и да коригира своето поведение към жителите на община Кресна. Те не са виновни, че чрез референдум решиха да не вземат участие във ВиК асоциацията.  По този начин той не наказва червена община, по този начин той наказва жителите на община Кресна!” ,каза още  червеният депутат.

Преди закриването на пресконференцията Николай Бошкилов разказа за срещите с жителите от област Благоевград. „Миналата седмица при едно от посещенията ми в общините по поречието на река Места, при мен дойдоха животновъди от община Белица. Те алармираха , че местният лидер на ГЕРБ – Иван Стойчев, се облагодетелства от субсидиите им, използвайки властовия си ресурс. Не съм запознат с детайлите по този случай, но ще направя втора среща, в която да разбера дали това е така. На следващата пресконференция ще ви уведомя за развитието по него и дали г-н Стойчев трябва да поеме своята отговорност.” – бе категоричен Бошкилов. 

 

 


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: