Психотерапевти изнесоха лекция пред студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“

 

            Милена Манова – психотерапевт и председател на Управителния съвет на Българската асоциация по транзакционен анализ и Сезгин Бекир – психотерапевт и главен секретар на Българската асоциация по транзакционен анализ гостуваха в Югозападния университет „Неофит Рилски“, по покана на Катедрата по психология и Студентския съвет. Те представиха пред студенти от специалност „Психология“ лекция на тема: „Транзакционният анализ: теория за личността и психотерапевтичен метод“.

„Човек вижда според това, което е в сърцето му. В живота има всичко – и добро, и зло“, с тези думи започна обръщението си към студентите психотерапевтът Милена Манова. Срещата продължи с разясняване на историята, същността и основните принципи на транзакционния анализ.

Лекцията бе част от поредицата прояви, които катедрата организира, за да запознае младите психолози с различните терапевтични методи и да ги подготви за бъдеща успешна реализация. Следващите методи, с които студентите ще се запознаят са арт терапия и позитивна психотерапия.

 


Няма добавени коментари.

Добави коментар: