Кресна с ултиматум към АПИ, ако махнат „полегнал полицай“-пак протести

Инициативният комитет за обезопасяване на първокласен път Е-79 в град Кресна и с. Долна Градешница пак заплаши с протести, този път даде ултиматум към  Агенция „Пътна инфраструктура”. Ако  премахнат изградената преди време изкуствена неравност – „легнал полицай” на пътя, излизаме на протести отново,казаха кресненчани.

„Мотивът на АПИ е, че през лятото тази неравност на пешеходната пътека и участъкът около нея в Кресна са се разрушили и се налага ремонт. Намерението им е това съоръжение да отпадне и да го няма. Затова ли се борихме две години да ограничим скоростта и пътните инциденти в центъра на Кресна!? Готови сме нови бунтове, защото само така ще накараме АПИ да ни чуе”, коментира председателят на Инициативния комитет и общински съветник – Петър Петров. Той и останалите от комитета са провели спешна среща и с кмета на община Кресна – Николай Георгиев.

 

Там те са изразили категоричното си несъгласие с премахването на „легналия полицай” и са уверили, че незабавно ще приканят гражданите към протести.

Преди време цяла Кресна излезе на бунт и то с основно искане да се  постави неравност на главен път Е-79 , който преминава през средата на града.

 

 


Няма добавени коментари.

Добави коментар: