Благоевградчани излизат на протест, студентите ще правят шествие заради прегазената Фатиме, искат промяна

Благоевградчани утре излизат на протест в 7,30 часа сутринта. Заради един нелепо погубен живот на младо момиче, което бе прегазено и убито на пешеходна пътека ,докато отивало на лекции. Студентите от ЮЗУ бяхапотресени от случилото се с тяхната колежка и спонтанно излязоха тази вечер на бдение на мястото където загина Фатиме. Тяхната състудентка, която мечтаела да стане медицинскта сестра, която вчера снимала за последно красив залез и която се смяла и правела планове само до преди броени часове. Докато камион натоварен с 10 тона пясък и отнел предимството и я сгазил като пиле.

В ЮЗУ учат хиляди студенти, затова и хиляди родители днес изтръпнаха, когато чуха по новините студентка прегазена в Благоевград. Хиляди телефони прегряха с един единствен въпрос- как си чедо, здраво ли си, добре ли си. 

За да не се повтори отново тази трагедия, която смрази сърцата на благоевградчани, те заедно с младите излизат на протест и ще поискат промяна- в маркировка, светофарна уредба, полегнали полицаи. Но и промяна в съзнанието ни на хора , за да не се превърнем  утре и ние в част от черната статистика за жертвите по пътищата на държавата ни, още по зле ако сме от страната на виновните, защото никой не е застрахован.


Няма добавени коментари.

Добави коментар: