Еврокомисарката Корина Крецу : Решението на МС за втора кабинка е коледен подарък за Банско и Европа

Аз съм в Банско на ваканция, но  днес съм с вас ,защото съм щастлива от решението на Министерския съвет, защото то  ще позволи по-голямо развитие за Банско и  региона.

Днешното решение  е един коледен подарък за Банско и за Европа,защото то дава  добро развитие на регионите. Това каза в Банско Корина Крецу  еврокомисаря по регионалното развитие към Европейската комисия в Брюксел, която се срещна с журналисти в сградата на община Банско. Тя бе придружена от министърката на туризма Николин Ангелкова, която също е в отпуск.

„ Виждам  Банско  като един добър курорт, пълно е с туристи от Сърбия, Румъния.

Тук съм само от два дни,но съм впечатлена от красивия курорт..

Виждам една прекрасна планина, не видях нищо нередно, смятам,че България е пример за  един добър и балансиран туризъм,каза още Крецу.  Надявам се,че по време на европредседателството България ще успее да насочи вниманието към Източна Европа,допълни още еврокомисарката.

И министърката на туризма едва скри радостта си от добрата новина.

„Приятно ни изненеда решението  на министерския съвет,  аз като министър съм щастлива,че се прие   разширението на Плана за управление на Пирин, с уточнението и е правилно,че всяко инвестационно намерение за изграждане на съоръжения следва да премине всички процедури и ОВОС и други .

Но с днешното решение се отваря възможността да се подаде инвестационно намерение за втора кабинка и много благодаря на премиера и всички ,че се прие.

Това е първа стъпка и сега всичко е в ръцете  на концесионера. Ние настоявахме толкова за втора кабинка, защото  искаме Банско да стане целогодишен курорт , а чрез лифта ще има по- екологичен достъп до планината, каза министър Ангелкова.

Тя обясни,че заедно с еврокомисарката Крецу ще посрещне Нова година в Банско.

 

Кметът  Георги Икономов пък отправи благодарности към всички:  Благодаря на цялото правителство и на премиера Борисов, това е полезно за целия регион, и искам да уверя министър председателя,че зад това решение стоят всички кметове от региона. То не касае само Банско, а е първа стъпка към развитието на туризма вообще.

Ние  гарантираме,че  всички процедури ще минат през екологичните процедури  и няма да се отсече нито едно дърво без нужда,  благодарности за отговорната позиция на правителството.“

     


Няма добавени коментари.

Добави коментар: