Кметът на Симитли Апостол Апостолов: Крещяща е нуждата от втора кабинка на Банско

Крещяща е нуждата от изграждане на втори кабинков лифт в Банско за всички, живеещи и препитаващи се в Пирин. Това каза кметът на Симитли Апостол Апостолов по повод днешния пореден протест на жители на Банско и Симитли, настояващи за икономическото развитие на региона.

Градоначалникът обясни, че  няма да има строителство на  нови хотели и леглова база, а ще се прави само кабинка. „Зелените“ обаче повтарят като мантра куп лъжи и манипулират общественото мнение.

„Ние сме хората, които са родени тук. Ние сме хората, които действително обитаваме планината и които се препитаваме от планината, за разлика от тези, които протестират на жълтите павета и изобщо не са стъпвали в планината. За разлика от тях ние сме хората, които искат да има икономическо развитие в региона. Разбира се, ние сме твърдо „за“ спазването на всякакви екологични норми и за спазването на всички параметри при строителството на тези съоръжения, за да може да си запазим планината.

Ако не запазим прекрасната Пирин планина, едва ли ще има туристи, които да дойдат да ни посетят“, обясни той. Апостол Апостолов изрази надежда, че решението на МС и дадената зелена светлина за изграждане на втори кабинков лифт, ще бъдат изпълнени, въпреки протестите на зелените.

 


Няма добавени коментари.

Добави коментар: