Възпитаничка на АУБ е в класацията „30 под 30“ на ФОРБС за Европа

 Една от трите българки, намерили място в третото издание на европейската класация "30 под 30" на списание Forbes е възпитаничката на Американския университет в България Росица Заимова,похвалиха се от висшето школо.

 Институцията, която поддържа отлични контакти със завършилите си възпитаници и следи тяхната професионална реализация, се гордее изключително с постижението на 29-годишната дама, класирана сред най-добрите 300 млади лидери от 34 държави в Европа. Това са изобретатели и предприемачи, разделени в десет категории, като Росица е в категория социално предприемачество.

 

Тя в момента живее и работи в Белгия, но се е дипломирала тук, в АУБ през 2011г. с две специалности – „Бизнес администрация“ и „Икономика“. В профила ѝ в уебсайта на университета тя споделя мнението си за университета: 

 

“В АУБ срещаш хора, които остават в живота ти завинаги. Дали е заради сходния манталитет на хората там, или заради специалната атмосфера, или пък и двете – но там се създават дългосрочни отношения. АУБ ме направи и любопитна за това какво има извън моите хоризонти и ми даде основата и куража да преследвам възможностите, които виждам“.

 

Росица Заимова е съосновател и партньор в компанията Dalberg Data Insights, която разработва инструменти за интерпретиране на данни, чрез които се решават значими социални проблеми в областта на международното развитие, хуманитарните дейности и социалното въздействие. Предимството им е в това, че имат достъп до непублични данни, което се оказва от ключово значение при предоставянето на подробни анализи към неправителствени организации при предизвикателства като земетресения или инфекциозни огнища, пишат от Forbes.


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: