Внимание! В Дупница измамници се представят са майстори по саниране и грабят

Сигнали за тръгнали измамници по блоковете и кооперациите в Дупница, в които предстои саниране, са подадени в общината, съобщиха от администрацията. Подобни опити за измами имаше в града и при старта на санирането м.г. За тях ще бъде уведомена и полицията. Още повече, че става въпрос за рецидив.

Измамниците се представят от фирма или фирми, които търсят блокове, очакващи саниране, и предлагат услугите си. Сигналите са от живущи в ж.к. Бистрица и в блок на ул. Свети Иван Рилски в града. Блоковете са сред 80-те подготвени с всички документи за сключване на договори по Националната кампания на правителството за енергийна ефективност, за която се очаква решение за отпускане на средства за тази дейност.

Замисълът на мнимите санировачи е, че трябва да вземат размерите за смяната на дограмите и да влязат в жилищата на блоковете, за да огледат разположението на жилищата. Всъщност оглеждат обстановката, за да крадат или да взломяват апартаментите след дни.

Гражданите да не допускат подобни представители по никакъв начин в домовете си, тъй като такава процедура не се извършва и очевидно става въпрос за вид измамници или потенциални крадци. Не давайте пари на който и ви поиска, свързано с Националната кампания, апелираха от общинската управа.


Няма добавени коментари.

Добави коментар: