Цветан Цветанов: БСП и ДПС търпят всяко действие на Волен Сидеров, защото знаят, че от него зависи оставането им на власт

 

Жените имат сериозно място в политиката, като е показателен фактът, че за първи път в историята председател на Народното събрание бе жена и то от политическа партия ГЕРБ, а именно Цецка Цачева. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който присъства на двудневния форум на Жени ГЕРБ в Банско, който се провежда под мотото „Новата политическа култура - предизвикателство пред политическите екипи”. На форума присъстват 250 жени от ПП ГЕРБ от областите Благоевград, Кюстендил, Перник и Кърджали. По думите на Цветанов през последните години има много явно представяне на жените в политиката и всяка от тях може да даде опит и да покаже всичко това, което е важно за нея, участвайки в политиката. „Самият факт, че има 250 жени от региона, показва, че политическа партия ГЕРБ има успешна политика по отношение на жените. Зад всяка успяла жена стои успял мъж и обратното“, посочи Цветанов. На форума, който се провежда в Банско, присъстват народният представител в 42-то Народно събрание и председател на 41-то Народно събрание Цецка Цачева, председателят на Жени ГЕРБ Грета Алексиева, народните представители в 42-то Народно събрание Цвета Караянчева, Ирена Соколова и Кирил Калфин.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ бе категоричен, че обстановката в страната никак не е спокойна. „След парламентарните избори в страната, започва да се променя и политиката на държавата. Виждате какви са санкциите от Европейския съюз“, коментира Цветанов. Според него най-доброто решение за България в тази напрегната политическа ситуация е оставката на правителството. „Трябва да се работи в посока намаляване на напрежението, търсене на обществен консенсус за промени в изборния кодекс и скорошно провеждане на парламентарни избори, като те трябва да се проведат в края на септември. Действията, които се предприемат от българската полиция, са изключително адекватни, защото полицаите винаги са най-потърпевши“, подчерта Цветанов. Той изрази своето уважение към българската полиция и изрази надежди тя да бъде винаги изключително внимателна и толерантна. „За голямо съжаление има политици като Волен Сидеров, които не зачитат труда на тези полицаи и търсят тази провокация, която ще им доведе повече избиратели, които да гласуват за тях. Показателен е фактът, че има повишаване на престъпността през последните месеци, което означава, че имаме демотивирани полицейски служители“, обясни заместник-председателя на ПП ГЕРБ. Според Цветан Цветанов е недопустимо народен представител, като Волен Сидеров, да влиза в Народното събрание демонстративно с оръжие или с полицейска палка. „Всеки с поведението си трябва да допринася за намаляване на напрежението, а не да с поведението си да провокира това напрежение. Волен Сидеров допринася за хаоса в държавата. На първо място с това, че подкрепи правителството на Пламен Орешарски и в момента и БСП, и ДПС търпят всяко едно негово действие, защото знаят, че от него зависи оставането им на власт”, заяви Цветанов.

 

Преседателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева коментира промените в Избирателния кодекс,  предложени от  ГЕРБ. „Вслушахме се в исканията на хората, които искат да има мажоритарен елемент, затова предлагаме смесена система– мажоритарни едномандатни райони и народни представители, избрани от многомандатни избирателни райони в преференциални листи. Сред промените, които ГЕРБ предлага са облекчени условия за участие в изборите на независимите народни представители – подписи не повече от 1% от имащите право на глас в съответния избирателен район, но не по-малко от 1000 гласа и символична такса от 100 лв., както и падане на бариерата от 4% на 3% за партиите“, уточни Цачева. Според нея обаче в сегашния парламент силното противопоставяне ще е пречка за глаасуването на тези промени, които са предложени и искани от българските граждани. Като парадоксална определи ситуацията в настоящия парламент и депутатът Ирена Соколова. Според нея единственото, което пправи новата тройна коалиция е да бойкотира и най-добрите намерения и предложения на ГЕРБ. Утре участниците във форума ще дискутират с бившия министър на икономиката Делян Добрев политиките на планиране, управление и резултати в икономиката. Цвета Караянчева и Даниела Савеклиева ще коментират каква е тайната на смесените райони.

 


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: