Полиция погна търгашите на пиратки

Съвместни проверки на обекти и сергии за търговия с пиротехнически средства, извършват служители на полицията и НАП в Пиринския край. Данъчните проверяват документацията и наличието на касови апарати. Полицаите инспектират състоянието на различните артикули, издават се предписания за спазване на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества пиротехническите изделия.

На търговците се забранява да извършват продажба на фойерверки от категория 1 на лица под 12 години, от категория 2 - на лица под 16 години, и от категория 3 - на лица под 18 години.

Забранява се търговията с видимо повредени пиротехнически изделия или в разкъсана най-малка стандартна производствена опаковка. За нарушителите се предвиждат глоби в размер от 1000 до 5000 лева.При повторно нарушение се налага глоба в размер 2000 лева или имуществена санкция в размер 10 000 лева, както и отнемане на лиценза за срок до една година.От полицията предупреждават гражданите да бъдат внимателни при закупуване на пиротехническите изделия, задължително да проверяват срока на годност и целостта на опаковката. Закупеният продукт трябва задължително да има упътване на български език. Родителите да упражняват контрол и да следят с какви пиротехнически изделия боравят техните деца, призовават от ОД на МВР – Благоевград


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: