Двама младежи загинаха при тежка катастрофа навръх Коледа

Почина и вторият тежко ранен млад мъж при катастрофа край Мурсалево. Тов стана тази сутрин в реанимацията на МБАЛ-Благоевгра.На място снощи е загинало другото момче в автомобила.Инцидентът стана към 22 часа снощи на четвъртокласен път, свързващ селата Крумово, Бураново и Боровец, община Кочериново, с Мурсалево и главен път Е-79. Пътят минава по западния бряг на река Струма, успоредно на Е-79 и магистрала „Струма", които са от другата страна на реката. На излизане от дясна крива, лекият автомобил "Хонда" с кюстендилска регистрация навлиза в насрещното платно, водачът овладява автомобила, той поема надясно, но излиза от пътя, спуска се по ската, висок над 2 метра и се блъска в дърво. Изкоренява го, но при удара се откъсва предната част на колата. Останалата част от нея до волана се удря във второ дърво, след което остава във вертикално положение, усуквайки се около него. При удара автомобилът се разполовява. 

При удара загива 25-годишният В.Р., тежко е ранен Георги Д., който е настанен в реанимацията на МБАЛ-Благоевград с тежка политравма и опасност за живота, който почина днес. Взета му е кръвна проба за алкохол. Най-вероятно той е шофирал. Движещ се след катастрофиралия автомобил водач е подал сигнал за катастрофата, на място пристига линейка на ФСМП-град Рила. Те са открили раненият Георги в нивата, излетял от автомобила. Същият е настанен в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград с тежка политравма, има фрактури на крайниците и главата. Той е с опасност за живота.

На място пристига и пожарна, огнеборците са рязали ламарините, за да извадят загиналия младеж. Откъсналата се предна част на "Хонда"-та заедно с двигателя е на около 4 метра от задната й част.

По неофициална информация и двамата младежи са от град Дупница.

 


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: