Още едно безумие! От април в болница и аптека влизаме с пръстови отпечатъци

До началото на април пръстовият отпечатък ще бъде въведен, обясни пред Нова ТВ здравният министър Петър Москов. По думите му в момента тече обществена поръчка за избор на идентификатора в аптеките и в болниците.

„Всички вече знаем, че не става въпрос за „От местопрестъплението" и такъв тип отпечатъци, а за пръстови идентификатори, благодарение на които се включват телефони, компютри. Ако въведем това и в извънболничната помощ или в аптечната мрежа, ефектът ще бъде много по-голям", обясни преди време зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

Идентификаторът съдържа код, който ще ни свързва с всички роднини до "трето коляно", допълни тогава Шарков. Четците на нашите пръсти, които предстои да бъдат монтирани в болници и аптеки, струват по 20 евро бройката.

По въпроса за бързото изчерпване на направления за специалист, които се дават от личния лекар, здравният министър д-р Петър Москов заяви: „Сега вие ще имате гарантираното право на този преглед, независимо в какъв етап на месеца сте отишли, както беше досега. Защото досега, като отидете в края на месеца, няма направления. Сега вие ще имате собственото си гарантирано право на здравно осигурен".


#1 От: Моника - Пуснат на: 09/01/2016 09:03

Това го няма в нормалните дьржави!А тези,които не могат да отидат,как ще дават прьстови отпечатьци?

Добави коментар: