Невероятно, в 21 век медици от болница във Варна оперират със строителни дрелки

Невероятно, но е факт- медиците от варненската болница "Св. Анна" оперират с дрелки, закупени от строителни хипермаркети. До това българско чудо или иновация се е стигнало, защото  общината не е предвидила нито една стотинка за закупуване на апаратура , въпреки че медиците алармират за проблема не за първи път .

"Апаратурата е изключително амортизирана ,затова купуваме дрелки, които сме  пригодили за работа в медицински условия. Освен това ги подменяме често,  тъй като са евтини. Те също вършат работа, но не е нормално в една страна - член на Европейския съюз, и в 21 век да се работи по този начин", коментираха  медици пред Дарик радио.

Доктор Ивайло Митковски  е входирал искане за отпускането на 2,5 млн. лв, с които да се купи належаща техника за спешната болница на Варна. Документът обаче не намира  място сред точките в дневния ред на местния общински съвет. След  поредно напомняне за  нуждите на лечебното заведение, съветниците на Варна  решиха искането да се изпрати в комисията по финанси, където да се търси решение.


Няма добавени коментари.

Добави коментар: