Сънят свърши, хайде на работа!!!!

Мечките на фондация „Четири лапи“ от Белица се събудили от дълбокият ,зимен сън, съобщиха патетично медиите. Цъфнаха и първите кокичета-предвестници на пролетта. Събужда се природата, както всяка година, а ние-народа български кога ще се събудим от дългия,летаргичен сън? Ще разберем ли най-после,че нищо даром не се дава. Пропиляхме години в очакване да дойде месията, спасителят, който да ни обгрижи и да ни поднесе на тепсия щастие и благоденствие.

Но не стана!

А всеки трети български гражданин се тръшка,че пари няма, работа няма и като стара, грамофонна плоча повтаря,че в тази шизофренна и бандитска държава, наречена България, се забогатява само с далавери!

Хайде, стига сме се вторачвали в модели на поведение тип“Бай Ганьо“.

Трябва да повярваме,че българското племе не е загубено за новото време и Европата, но се иска воля и смелост и да разберем,че всичките ни щения за богат живот и социален просперитет са си в нашите ръце. Ала това няма да се случи,ако чакаме друг да ни свърши работата. Прави са тези, които казват,че с раболепие и мълчание нищо не се постига!

Управниците, които преди година яхнаха вълната на народното недоволство, също трябва да се замислят и да имат едно наум. Управленската им игра „тука има-тука нема“ дълго няма да се търпи. Току-виж подпалила се чергата под краката им…Защото дойдоха на власт заради уморените надежди на хората и сега трябва да ги оправдаят.

Сънят свърши за всички, време е за работа и действия!!!!  

ИВАНКА ЛАЛЕВА


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: