Забраниха концерт на Боб Синклер в НП”Пирин”, „Юлен”обжалва в съда

Със заповед на директора на Национален парк "Пирин" от 22 март се забранява провеждането на територията на Национален парк "Пирин" на концерт "TOP DJ PARTY" на Боб Синклер, обявен за 31 март, пише в съобщение на пресцентъра на МОСВ.
Организатори на концерта са "ЮЛЕН" АД - коцесионер на ски-зона с център Банско и Общинската администрация.
Мотивите за забраната са, че организирането на концерта е в нарушение на режимите, установени с плана за управление на парка. Концертът е потенциален източник на шумово замърсяване, което ще наруши нормалните условия в местообитанията на животинските видове, населяващи територията на парка. МОСВ не е уведомено за намеренията за провеждането на концерта и от страна на организаторите не са направени постъпки за съгласуване на дейността по законния ред, се казва в изявлението..
През последната седмица в МОСВ постъпили много сигнали от граждани и неправителствени организации с искане концертът да бъде организиран извън границите на парка, тъй като съвпада с размножителния период на редица видове.
Това се случва за първи път, досега в района на ски-зоната са правени десетки концерти.

ОТ фирма „Юлен” заявиха, че тази заповед ще бъде обжалвана в благоевградския съд.

Световно известният DJ Боб Синклер идва у нас да представи последния си албум Disco Crash, като организаторите обявиха, че шоуто трябва да започне в 11.00 часа на "Бъндеришка поляна". Входът ще е свободен с билет или лифт карта.


Няма добавени коментари.

Добави коментар: