Община Струмяни назначи лекар в планината

Община Струмяни назначи на щат медик, за да осигури медицинско обслужване на хората в отдалечените селища високо в Малешевска планина. Над 15 са населените места в района, които нямат достъп до здравеопазване.

„Затова се принудихме да направим тази стъпка. Ние сме малка община, това е допълнителен разход за нас. Но като го няма здравеопазването, сме принудени да реагираме. Не може да оставим над 700 души на произвола на съдбата”, заяви кметът на Струмяни Емил Илиев. Новоназначеният медик, който доскоро бил на граждански договор, ще обикаля ежедневно селата в планината.

Той ще осигурява и доставя и лекарствата на болните по заявки.

В тези населени места живеят предимно възрастни хора, а линейка до тях не може да стигне заради лошата инфраструктура.

 „Хората бяха в правото си да настояват за медик, който периодично да идва тук. Все говорят за реформи в здравеопазването, че ще помислят за отдалечени села като нашите, но нищо не се случва”, твърди кметът.

„И ние гледаме по телевизията сериала „Лекар в планината“, но там имат хеликоптери, хубави пътища, само можем да мечтаем за такова обслужване, казват пенсионерите, за които телевизорите са им единствена връзка със света.


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: