ФК“Пирин“ отнесе яка глоба заради буйстването на общинския съветник Ваклинов

 "Пирин"  отнесе  сериозно наказание от БФС заради общинския съветник Кирил Ваклинов, който удари полицай на мача с "Ботев".  За удар на служебно лице отборът е е  лишен  от частично затваряне настадиона за едно домакинстване  за 1 среща и имуществена санкция в размер на 10 000 лева,. БФС реши, че ще затвори частично  стадион „Христо Ботев“ -  блокове А3, А4 и А5 в сектор „А”.

 „ Не съм удрял полицай с юмрук в лицето, полицията демонстрира сила, а униформените превишиха правата си“,  това каза  общинският съветник Кирил Ваклинов от Благоевград, който бе арестуван по време на мача между Пирин и Ботев Пловдив.

Местният парламентарист престоя в ареста почти едно денонощие заради това, че е нанесъл юмрук в лицето на полицай по време на меле на мач.

Някъде около 60-та минута на мача се разрази скандала на трибуните. В сектора с фенове на Пирин е бил запален транспарант и това е повода за нахлуване на униформените.

„Тогава един от полицаите се насочи към 12-годишния син на мой приятел и започна да го дърпа, да се държи грубо с него. Потърсих му обяснение с думите: „Остави детето, не се занимавай с глупости”. Тогава един от полицаите ме блъсна в гръб и паднах между седалките. Обърнах се да видя кой е и получих нова подсечка, след което ме изведоха с извити ръце от стадиона”, разказа своята версия Кирил Ваклинов. Той все още няма обвинение, очаква се да бъде съден за нанасяне на лека телесна повреда.


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: