Иванка Лалева: В страната на „щастливите крокодили“ най-лесно е да умреш!

В шизофренна и бандитска държава като България, най-лесно е да умреш! Иска се смелост да живееш! Да се бориш, да вовюваш за правата си! Казвам го като човек, повален от тежко онкологично заболяване и който посреща всеки нов ден като Божи дар! Физическите страдания обаче,  които ми причинява болестта ,бледнеят пред омерзението и озлоблението, пред чуството  за безизходица и страхът сграбчил за гърлото хиляди българи…

Уважаваният преподавател по психоанализа проф.д-р Петър Иванов охарактеризира  държавата ни като „едно тъжно блато и в него шепа щастливи крокодили“. И е прав!

На някои тази диагноза може да му се стори безпощадна, но е точна! Кажете ми, в коя бяла държава се употребява израза „работещи гладни“!

В началото на демокретенския  Преход живеехме с надеждата за цивилизационни отношения между „труд“ и“ капитал“, демек между работник и работодател. Уви! Оказа се,че тази надежда е по-голяма илюзия и от месианската роля на комунистическата идеология.

Голяма част от „щастливите крокодили“ живеят в свой паралелен свят.  Те се интересуват само от симбиозата между  политика и пари, която да им носи  материален просперитет и  тлъсти сметки в офшорки.

А обикновения българин, наемния работник-вълци го яли.  Изоставен е  да се спасява, кой както може. Ще работи по 12 часа за минимална заплата, пък и нея дали ще получи пак зависи от благоволението на някой „ЩАСТЛИВ КРОКОДИЛ“. Пример за това е драмата в рудник Бобов дол. Това е драстичен, нагледен пример за безчовечието на българския работодател и за малоумщината на една държава, извършила криминална и престъпна приватизация. Трябваше премиерът да тропне с юмрук по масата и да заплаши чорбаджията с отнемането на концесията, та крокодилът да прати  кола с пари за робите.

Ето защо България е на дъното по всички показатели, за които се сетите, загубена е и битката а за човечност и почтеност.  Затова и държавата се превърна в масово гробище, хората умират като мухи, но кой го забелязва от тези, на които това трябва да им е работа.

В държавата властва бедността и мизерията. А гладът, драги ми читателю, е цъкаща бомба  със закъснител. И простотията трайно се засели в нашите ширини, но  крокодилите пак са щастливи и казват-прост народ,лесно се управлява. А решението е просто и ясно, то е в ръцете на самите нас, и от нас трябва да дойде промяната. Иначе сме изгубени като нация и народ!

 

ИВАНКА ЛАЛЕВА,издател и собственик на сайта Пирин NEWS


Популярни тагове

#1 От: Златко Павлов - Пуснат на: 17/10/2016 22:53

Силен дух има Иванка Лалова, за да напише този текст. Защо ли са малко свещиците пред иконата на свободолюбието ни? А ще се намерят ли по земите ни достатъчно хора, които по мъжки, като Иванка да изговорят съдбините ни и после да установят оня ред, който ни прави достойни граждани на България и света...

Добави коментар: