ЧЕТИВО ЗА БЪДЕЩИ АБИТУРИЕНТКИ- СЛЕД ДИЕТА НАД 200 ХИЛЯДИ СЛУЧАЯ НА АНОРЕКСИЯ И БУЛИМИЯ ЗА 2 ГОДИНИ

Над 200 000 случая на анорексия и булимия у нас са регистрирани за последните две години. 90% от тях са при момичета между 12 и 18 години. Данните са на неправителствена организация, която се занимава с обучение на деца,съобщава Нова телевизия.

Провалът в здравословното хранене на децата може да е заради несподелена първа тръпка, вторачване във външния вид или нездраво семейството. Здравите деца обаче знаят - не е хубаво човек да яде заради чувства. Психотерапевтите от Психодраматичната работилница преподават в шест столични училища по какво си личи хранителното разстройство.

Анорексията е сред психическите заболявания с най-висока смъртност. Затова отрано децата се учат да я познават и да я познават по чувството.

Най-вече рискови са момичетата, на които им предстои абитуриентски бал. Тогава те започват да гладуват , за да бъдат неотразими и красиви . Повечето от тях започват буквално да не хапват нищо и така подлагат на стрес организма си. Битката за килограми е опасна,защото без да се усетят могат да минат границата на нормалното и да се разболеят сериозно.

Често се гладува и по любовни причини, но има и обратното-яде се безразборно пак по подобни причини.  Затова и родителите трябва да наблюдават внимателно децата си. Не е  срамно да се търси помощ от психолог при поява на подобни симптоми. 


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: