ИЗМАМАТА-БИЗНЕС НА БЕЗЧОВЕЧИЕТО

КОМЕНТАР НА ИВАНКА ЛАЛЕВА

 

Оказа се,че почивен ден за телефонните  измамници няма, а сценарийте им надминават и холивудските сюжети. За съжаление обектите на тяхната изобретателност са все възрастни хора!

Нашенските Остапбендеровци жал  и милост нямат, готови са на всичко ,за да измъкнат и последните заделени пари на  пенсионера- я за погребение, я за сватбата на внуците, я за черни дни!

И гадовете мамят с най-милото, разтупкват сърцата на хората със съобщения за зловещи събития станали с близките им.

И да бяха само телефонните идиоти да ги преглътнеш, но на всяка крачка бъка от измамници в тая държава.  То не бяха адвокати, то не бяха врачки с вълшебни илачи. Сега станаха и полицаи, което си е чиста гавра с правоохранителните органи. Да мамиш по този начин означава,че имаш изначално извратен мозък. Това е същото като да имаш мислене на терорист!

И в цялата схема, най-лесно е да укорим жертвите  като кажем,че щом има наивници има и измамници. Но грях ли е да си добър и състрадателен, да си доверчив. Това от една страна, но от друга  измамите  доказват, че  част от „клъвналите“ са склонни лесно да сгазят закона в името на това да спасят ближния си от затруднение. И без скрупули плащат.

И какво излиза,че родните ни измамници са големи психолози, по-добри от истинските и умеят на всеки да намерят цаката.

Демонстрират ум,  който обаче не създава нищо градивно и нищо добро.

Извратеното им мислене и убива, защото десетки са случаите на хора  починали от инфаркт след като разбрали,че са обект на измама.

Но, както и да го мислим, всичко май си е закономерно, след като лъжата, мимикрията, корупцията, безчочевието трайно се настани  сред хората.

Преобърнат е целия хастар на ценностната ни система  в обществото и за обикновения човек стана все по-трудно да различи редното от нередното.

И докато не намерим  верния път на нормалността , то  бизнесът с безчестието и безчовечието   ще бъде наше ежедневие!    

 

 


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: