Царска снаха показа собствена колекция бижута,сред ВИП-гостите бе и Марина Дикова

Царска снаха представи колекцията си бижута в София. Княгиня Мириам показа за първи път пред българска публика своята колекция авторски бижута. На откриването на изложбата тя беше придружена от свекър си Симеон Сакскобургготски.

Сред гостите бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, дипломати, представители на бизнеса, културните среди. Цветя и поздравление изпрати и служебният премиер проф. Огнян Герджиков. Изложбата беше открита от Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc.

Изложбата включва бижута от колекциите Asia, Just Say It, Color, Hearts and Roses, Ovals, както и от най-новата Enamel. Мириам благодари на всички гости. Тя разказа, че няколко пъти е посещавала България, която много харесва и благодарение на своя свекър тук се чувства като у дома си. Дамата допълни, че е щастлива, че за първи път представя своята работа пред българска публика. В следващите няколко дни тя ще проведе срещи с дипломати, медии и представители на бизнеса, а всички гости на изложбата в зала “Парламент” на хотел “Радисън” ще могат да се запознаят с нея и лично да й задават въпроси за  колекцията, съобщи сайтът на царското семейство kingsimeon.bg.

Княгиня Мириам е завършила история на изкуството в Мадрид и е специализирала гемология. Има дългогодишен опит като дизайнер. Повече от 25 години твори уникални бижута, отличаващи се със стил и изтънченост. Марката й MdeU се е наложила като символ на елегантност и изящество. Бижутата са изработени от злато, сребро и скъпоценни камъни. Дизайнът на украшенията е иновативен и впечатляващ, а част от тях са ръчна изработка.

Мириам е съпруга на първородния син на Симеон Сакскобурггатски – княз Кардам Търновски. След тежка катастрофа през 2008 г., той изпадна в кома и през 2015 г. издъхна. Те имат двама сина – Борис, роден на 12 октомври 1997 г., и Белтран, роден на 23 март 1999 г. След кончината на Кардам Търновски стана ясно, че големият му син – Борис Търновски, ще наследи от дядо си царската корона.

 

 

 


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: