13-годишни деца се занимават с наркопроизводство, установи акция на полицията

Акция на полицията в Сандански разкри, че у нас вече и 13-годишни деца се занимават с наркопроизводство. При проверка в  местността „Калинките“, землище на гр.Сандански, е открита леха с метална конструкция и найлон върху нея, на която са засети тревисти растения с общо тегло около 32 грама, реагиращи положително на канабис.Разследването довело до два адреса в курортния град. При извършване на проверка е установено, че  у 13-годишно момиче от първия адрес са открити около 2,5 грама семена, реагиращи положително на канабис, а у 13-годишно момиче на втория адрес около 0,5 грама семена и около 12 бр. стръка тревисти растения с общо тегло около 12 грама, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. За случая е уведомена РП-Сандански.

Полицията спряла за проверка и три момчета в Сандански, на улицата . Те били на възраст 17, 16 и 15 години и тримата от гр.Сандански.

У 16-годишният младеж е намерено и иззето пакетче с около 3,45 грама канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

В Благоевград пък  е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, при която е намерена и иззета около 1,7 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Същата е предадена с протокол за доброволно предаване от 17-годишен младеж от гр.Благоевград.

 

 


Няма добавени коментари.

Добави коментар: