Съдят садист от Банско, пребил жена , карал я да чете библията и да се моли за живота си

Районна прокуратура – Разлог внесе  за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Лазар З. от Банско за извършени от него престъпления.

На 19 май 2016 година свидетелите В. Киров,  К. Поликарпов и  Б. Тодев били в училищния двор на СУ „Неофит Рилски“ в Банско. Около 15.10 часа свидетелят Киров тръгнал към хранителен магазин, находящ се в непосредствена близост до училището. По пътя се разминал с обвиняемия, който бил употребил алкохол. Последният, без видима причина, нанесъл удари с крак на Киров  и му разпоредил да прави лицеви опори. Уплашен той се съгласил, след което се върнал обратно в училищния двор.

Лазар З. го последвал и отишъл при свидетеля Поликарпов, като започнал да му дава команди с думите: „Легни“, „Седни“, „Стани“, но същият отказал да се подчини. Това ядосало обвиняемия и последвали множество удари с юмруци в областта на лицето и шията. Поликарпов побягнал, като напуснал училищния двор и се отправил по ул. „Тодор Александров“ на север, в посока към автогарата на Банско, където се скрил в дома на негова позната. Лазар З. тръгнал след него, но след като не успял да го хване тръгнал обратно към СУ „Неофит Рилски“. В близост видял свидетеля Киров, на когото безпричинно нанесъл удари по дясната буза и в областта на главата.

Няколко дни по-късно, на 22.05.2016 г., непълнолетната св. М. Я. от курортния град, отишла в дома на обвиняемия, с когото имала връзка от няколко месеца. Лазар З. живеел сам на втория етаж от къща.

 След като жената отишла в дома на обвиняемия двамата започнали да си говорят и да слушат музика. Мъжът употребил алкохол, вследствие на което станал агресивен. Той хванал приятелката си за косата и въпреки нежеланието й, я  отвел на таванския етаж на къщата. Там накарал момичето да седне на пода и да започне да чете от библия, като й се заканил с думите: „Моли се за живота си, защото ще ти го отнема“, след  което излязъл и заключил входната врата на тавана. Жената се опитала да избяга, но не успяла.

След около 15 минути Лазар З. се върнал, като носел голяма бутилка с бира. Обвиняемият заковал с два пирона входната врата на таванския етаж за дървената й каса, отишъл при гостенката и започнал да я удря. Удрял я с ръце и крака по цялото тяло и главата и не преставал, въпреки молбите й, като същевременно пиел и бира. Побоят продължил около 45 минути, след което Лазар З. спрял, но не освободил малтретираната жена. 

Малко след 20.00 часа, обвиняемият отново станал агресивен и се заканил на момичето, че ще я убие. Жестокият побой започнал отново. Пострадалата била удряна с юмрук по лицето и с тенекия по главата, ритана с крака по тялото, влачена и удряна с летва по цялото тяло.  Въпреки, че  момичето го молило да спре, обвиняемият я полял с бира и загасил цигара в дясната й ръка. Тя започнала да вика от болка, което ядосало обвиняемия, взел керемида и я ударил с нея по главата, като керемидата се счупила. След това продължил да я рита по цялото тяло, като я наричал с думите „куче“, „боклук“. Полял я още няколко пъти с бира, като хвърлил по нея още една цигара, но не успял да я улучи.

Междувременно, живеещите на долния етаж чули виковете за помощ, поради което сигнализирал за случващото се в РУ на МВР гр. Банско. На място веднага пристигнали двама полицейски служители, които започнали да тропат по вратата на таванското помещение. Лазар З пуснал девойкат, която отишла до вратата на етажа и успяла да я отвори. От своя страна, обвиняемият се качил на покрива на къщата и избягал.

Същият бил задържан впоследствие и било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди спрямо тримата мъже и за това, че е държал насила жена в къщата си.

Срещу него е повдигнато и обвинение за отправената към приятелката му закана за убийство с думите: „Моли се за живота си, защото ще ти го отнема“ и  „Сега ще те убия“ , както и за нанесените й телесни повреди.

 


Няма добавени коментари.

Добави коментар: