Оранжеви дрехи гонят пролетната умора

Оранжевият цвят помага да преодолеем пролетната умора, която ни наляга през април. Това съобщиха учени от Калифорнийския университет. Под ръководството на проф. Бърнард Глейс те в продължение на три години работят върху причинителите на безсъние, главоболие и отпадналост след продължителните зими.

Най-много страдат дамите, които генетично са с по-нежна физика и изразена емоционалност. Учените препоръчват тази пролет жените да носят  оранжеви дрехи, чанти  и шалове. Дори оранжевият плодов или морковен сок в чашата им сутрин подобрява настроението и дава тонус за целия делови ден.

Има и други рецепти срещу пролетната умора, която се дължи на отслабналата имунна система, жаждата на организма за слънчева светлина и нездравословното хранене през студените месеци. Задължително е да се пият повече витамини и да се поема магнезий.  Не бива да се забравя ,че най-важни през април са витамините С и Д. Но ако дамите искат по-бързо да се отървят от досадната пролетна умора, нека си похапват едрозърнест хляб и боб. Тъкмо той ще изчисти стомашно чревния тракт, което е важно условие за поемане на съвсем пресните зеленчуци. С тях обаче – внимателно! Защото сега те бъкат от вредни нитрати, които водят да алергии  и куп други заболявания.


Популярни тагове

Няма добавени коментари.

Добави коментар: