Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в среща на страните-членки на Централноевропейската инициатива

Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в среща на страните-членки на Централноевропейската инициатива, която се провежда в гр. Минск, Беларус.

Народният представител от Благоевградска област бе избрана и в 44-то Народно събрание за член на Постоянната делегацията в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива /ЦЕИ/.

В столицата на Беларус депутати от страните-членки на ЦЕИ ще дискутират темата „Интелектуализацията на икономиката в централноевропейския регион: иновативно производство, управление на човешкия капитал”. На двудневния форум ще се обсъдят възможностите за създаване на устойчиви предпоставки за развитие на високотехнологични производства, пазарът на труда, добрата комуникация между икономиките и пазарите за просперитет на района.

„България е пълноправен член на Централноевропейската инициатива от 1996 г. и през този период е успяла да реализира 59 проекта, за които е получила като съфинансиране от ЦЕИ около 500 000 евро. Като съседи страните от региона на Централна Европа имат еднакви интереси, сблъскват се с идентични предизвикателства. Вече са предприети реални стъпки в борбата с тероризма, нелегалната миграция и организираната престъпност. Само с единни и дългосрочни мерки Европа може да се справи с кризите, затова сътрудничеството между страните в Европейския съюз и тези извън него е от съществено значение и подобни форуми са изключително важни за вземането на общи решения”, коментира Даниела Савеклиева.


Няма добавени коментари.

Добави коментар: