Бивш военен сътвори кървава баня , уби мъж, рани жена, а после се гръмна сам

ТРУД
Бивш военен сътвори кървава баня , уби мъж, рани жена, а после се гръмна сам

Бивш военен сътвори истинска кървава баня в петричкото село Капатово. 66-годишният мъж разстреля с личното си оръжие съседът си, простреля жена, а сетне сам си дръпна куршума и се самоуби. Тежкият инцидент се е разиграл в неделя около 12,48 часа на улицата пред имота на стрелеца. 66-годишният Илия Шкалов и съпругата му били на пазар в Сандански. На връщане били спряни от съседа им Георги Тимов/66г/, който размахвал пистолет срещу тях и крещял-аз колко пъти ви казах да не минавате оттук. Последвала размяна на думи и обиди. Тогава обезумелия военен открил стрелба на посоки. Един от куршумите поразява смъртоносно Шкалов, два патрона уцелват в краката съпругата на Шкалов. Цял пълнител е успял да изпразни афектирания стрелец. Прострелването на Шкалов е било фатално, той е издъхнал на място. Съпругата му е ранена, но раните не са били животозастрашаващи. Свидетел на екшъна станал местен младеж, който минавал наблизо. Военният крещял и по него, казал му да бяга, за да не го стигне куршум. След като застрелял съседа си, Тимов почнал да вика-убих го убих го, след което заредил отново пистолета и се самоубил. Свидетелят на случката извикал полиция. Ранената жена е транспортирана в санданската болница . Жената имала сърдечни здравословни проблеми и само преди седмица била излязла от болнично лечение.

Стрелецът е работил 20 години като военен, а след пенсионирането си е бил 10 години катаджия, работил е като инспектор в „Пътна полиция“. Женен е с две дъщери.Местните хора казват ,че имал доста буен и агресивен нрав, а напоследък се държал като обезумял и непрекъснато вдигал скандали. Те знаели,че Тимов и комшията му Шкалов не се понасяли, имали стари кавги, но за какво не знаели подробности, казват междусъседски препирни. Хората бяха потресени, защото не са допускали,че гнева на Тимов ще доведе до такава кървава баня.

Шкалов бил скромен човек, имал две дъщери, които живеели отдавна в Сандански. Всички родственици на замесени в инцидента са шокирани от случилото се. Полицията започна веднага разследване и разпити на свидетели. По случая е образувано дознание.

ТРУД

Коментари към новината

Още новини от Право и ред