Кмет даде пример за почистването в Гоце Делчев

Кмет даде пример за почистването в Гоце Делчев

Служителите на общинска администрация Гоце Делчев се включиха в традиционното пролетно почистване на общината в петъчния следобед. Кампанията стартира на 27 март и ще приключи на 5 април. Тази година пътят Гоце Делчев – с. Делчево е значително по-малко замърсен от предходната, констатира кметът на общината Владимир Москов, който също активно се включи в почистването на този участък.Целта на ежегодната кампания е да се обединят усилията на всички в почистването и поддържането на чистотата на територията на общината, за да стане тя още по-красива и приветлива.

Затова бяха призовани всички ръководители на предприятия, учреждения, училища и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии.От общината съобщиха, че има възможност да извозят събраните по време на кампанията отпадъци, като за целта е необходимо да се сигнализира на телефон 0888 006 080.

За да се избегне вторично замърсяване общината съобщи още, че до 5 април ще раздава на желаещите граждани безплатно найлонови торби и ръкавици. Гражданите могат да ги получат всеки ден до 5 април между 8.30 и 17.00 часа на партера на сградата на общинската администрация.

Призовават се гражданите, живеещи в самостоятелни къщи, да почистят дворните си места и прилежащите тротоари а живеещите в жилищните блокове да почистят около тях и да оформят зелените пространства пред блоковете.

И тази година Община Гоце Делчев ще спази традицията и ще награди най-активните в почистването с парични суми.

Коментари към новината

Още новини от Общество