Арестуваха наш сводник в Словения по искане на прокуратурата в Благоевград

Арестуваха наш сводник в Словения по искане на прокуратурата в Благоевград

Вчера, 25.03.2018 г., властите на Република Словения са предали на разследващите органи на Република България И. Методиев, привлечен в качеството на обвиняем за използване на отделно лице за развратни действия – престъпление по чл. 159а, ал. 2, т. 2, пр. 1, т. 6, пр. 1и пр. 3, в вр. ал. 1, в вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство срещу задържания е било образувано за това, че в периода 24.06.2016 г. - 03.01.2017 г., в гр. Благоевград и на територията на Република Кипър, чрез използване на принуда и обещаване и получаване на облага, набрал, приел и транспортирал през територията на страната до гр. Лимасол българска гражданка, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й.

В резултат на създадения в гр. Хага, чрез Евроджъст, международен екип за разследване е била установена престъпната дейност на И. Методиев и неговата съучастничка Е. Донева. Същата е била задържана на 27.11.2017 г. в гр. София по време на съвместна операция. Тогава Методиев е успял да напусне пределите на страната, като е заминал на Кралство Испания. Поради тази причина той е бил привлечен в качеството на обвиняем при условията на задочно производство и срещу него е била издадена Европейска заповед за арест.

Днес, по искане на Районна прокуратура – Благоевград, съдът ще разглежда мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо И. Методиев.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред