Двама министри направиха първа копка на отсечката Благоевград-Крупник от АМ Струма

Двама министри направиха първа копка на отсечката Благоевград-Крупник от АМ Струма

Първа копка на участъка между Благоевград и Крупник от автомагистрала „Струма“ бе направена в четвъртък в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на транспортния министър Ивайло Московски. Символичната първа копка на обекта бе направена край Благоевград, където завършва Лот 2 от автомагистралата. Церемонията започна с водосвет, отслужен от Нверокопския митрополит Серафим и свещеници.

Общата дължина на Лот 3.1 от АМ „Струма“ е 12,6 км. Изпълнител е ДЗЗД „АМ СТРУМА 3.1“, с водещ съдружник в дружеството „Агромах“ ЕООД.Стойността на договора е 139 021 499.92 лв. без ДДС. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „СН АМ Струма Лот 3.1“, в което участват: МОТТ МАКДОНАЛД ЛИМИТИД, Великобритания; „Трансконсулт-БГ“ ООД и „Тест Консултинг“ ООД. Техният договор е за 1 695 249.00 лв. без ДДС.

Ще бъдат изградени два пътни възела – „Благоевград-юг” и „Симитли”, както и 20 големи съоръжения – мостове над реки, надлез над жп линия, 3 селскостопански подлеза, 3 надлеза и един подлез. Предвидено е и изграждането на „Интелигентни транспортни системи” със станции за засичане и управление на трафика, видеонаблюдение и метеорологични станции.

Коментари към новината

Още новини от Бизнес