Общинска инициатива „Зелена Коледа” в Банско

Общинска инициатива  Зелена Коледа” в Банско

По инициатива на Общинска администрация Банско, екологът Магдалена Юсева проведе открит урок  в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” на тема „Зелена Коледа”. Тя гостува на учениците от първи клас и  заедно изработиха забавни играчки за коледната елха от рециклируеми отпадъчни материали.

Екологът показа нагледно как шишета от айран, стари крушки, ролки от тоалетна хартия, пластмасови или картонени чашки, капачки от безалкохолни напитки, изрязани дъна от пластмасови бутилки, могат да получат втори живот, превръщайки се в коледна украса.

„По този начин представихме на децата интересни идеи как можем сами да намалим отпадъците, насочихме детското внимание към необходимостта от екологично мислене и съхранение на природата” поясни екологът. Под формата на интересна презентация, Юсева разказа на децата за цветните контейнери и тяхното предназначение. За да покажат своята любознателност и какво са научили в открития урок, учениците бяха разпределени по групи и съумяха старателно да изработят своите коледни играчки.

 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно