Болниците в Благоевград вече с пелени за недоносени бебета

Болниците в Благоевград вече с пелени за недоносени бебета

МБАЛ „Пулс“ АД и МБАЛ – Благоевград са болниците, които безвъзмездно получиха специализирани пелени за недоносени бебета. Дарението е част от мащабна инициатива на Pampers, в рамките на която у нас ще бъдат дарени над 350 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.

Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло. Кампанията ще обхване 45 неонатологични отделения от 30 града в цяла България. Целта е дарението да покрие нуждите от пелени за преждевременно родени деца в болниците до края на 2019 г.

Всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета. През 2017г. в Благоевград са се родили 64 недоносени деца. Тенденцията в Европа е процентът на недоносените бебета да се покачва. Поради тази причина Pampers си партнира със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в САЩ, Канада и Япония и влага над 10 000 часа в разработването на Pampers Preemie Protectionразмер минус 3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено бебе.

Коментари към новината

Още новини от Здраве