Комисар Николай Хаджиев успокои: Засиленото присъствие на жандармерията в Югозапада е с цел превенция срещу битовата престъпност

Комисар Николай Хаджиев успокои: Засиленото присъствие на жандармерията в Югозапада е с цел превенция срещу битовата престъпност

На територията на област Благоевград има засилено присъствие на жандармерията с цел превенция срещу битовата престъпност в малките населени места.

Това каза на пресконференция директорът на Областна дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Николай Хаджиев.

Той посочи, че полицията и жандармерията ще работят съвместно, като проверките им ще бъдат редувани по структури и районни управления. Старши комисар Хаджиев отбеляза, че тези действия дават своите резултати, като от началото на 2019 година до 22 януари има регистрирани 139 престъпления, спрямо 201 за същия период на 2018 година.

„Тази година са регистрирани с 62 престъпления по-малко, сравнено с аналогичния период на 2018 година, затова Ви казвам, че целта е да се набляга на превенцията. Ще гледаме да осигурим максимално полицейско присъствие във всички населени места, дори и в по-отдалечените и по-малките, за да не се стига до извършването на престъпления и след това да се налага да се разкриват техните извършители и да се хвърлят усилия в тази посока“, подчерта старши комисар Николай Хаджиев.

Той припомни, че през целият зимен сезон има засилено полицейско присъствие в района на Банско на входовете и изходите на курортния град, както и на начална станция и в ски зоните.

Старши комисар Хаджиев прибави, че продължават и съвместните патрули с дирекция „Жандармерия“ и командировани служители от Гърция и Румъния.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред