Националната следствена служба ще разследва тежката катастрофа на АМ“Струма“

Националната следствена служба ще разследва тежката катастрофа на АМ Струма

Експерти от Националната следствена служба поемат разследването на причините довели до тежката верижна катастрофа на АМ“Струма“. Това съобщи от мястото на инцидента комисар Николай Хаджиев, шеф на ОДП на МВР-Благоевград.

Сигналът за инцидента е подаден сутринта към 8 часа. Около 30 автомобила, микробуси и два тежкотоварни автомобила са общо участниците в сблъсъка.

16 души са пострадали, а 1 е загинал при тежката верижна катастрофа на автомагистрала „Струма“ край село Дамяница.,каза още комисар Николай Хаджиев. 10 от пострадалите са настанени в болницата в Сандански, 1 в Петрич и 3 в Благоевград.

Загиналият  мъж е на 54 години. Мъжът е бил извън автомобилът си като най-вероятно се е опитвал да сигнализира на останалите шофьори, че е станала катастрофа. По думите на старши комисар Хаджиев мъжът е бил ударен от товарен автомобил. Директорът на Областна дирекция на МВР – Благоевград отбеляза, че 3 от лицата са в по-тежко състояние. „Единият от тях е настанен в болницата в Петрич, а другите в Сандански, като към момента им се извършват операции“, подчерта старши комисар Хаджиев. Той допълни, че за момента няма други загинали.

Към момента на катастрофата мъглата е била много гъста и видимостта е била от  2 до 4 метра, каза още Хаджиев. Няма опасност от течове или пожари в засегнатите автомобили, тъй като екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград са извършили необходимите обезопасителни дейности.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред