С 3,2 млн.лева ремонтират Кривия тунел в Кресненското дефиле

С 3,2 млн.лева ремонтират Кривия тунел в Кресненското дефиле

Стартират проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел „Кривия“  в Кресненското дефиле, съобщават от АПИ. Общата дължина на съоръжението е 343 м. Планираните дейности се финансират от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за изпълнение на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни.

            По повод стартиралите проучвателно-проектантски работи движението в района от 10април  до 16 април - от 9 до 17 часа,  ще се осъществява  в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и указанията на сигналистите. В събота и неделя няма да има проучвателни дейности, за да не се затруднява трафикът.

Предвидено е извършване на геотехническо обследване на съоръжението, изготвяне на технически проект и основен ремонт на тунела. Той включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветление и други системи, повишаващи безопасността на движение.

Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД „Геопът – Тунел Кривия“, в което са: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД. Стойността на договора е 3 212 721,60 лв с ДДС. Строителният надзор се осъществява от „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Техният договор е на стойност 54 720 лв. с ДДС.

Коментари към новината

Още новини от Бизнес