Вдигнаха цените на билетите за музеите в Мелник и Сандански

снимка:Пирин NEWS
Вдигнаха цените на билетите за музеите в Мелник и Сандански

Общинският съвет прие новите цени за вход и беседи в Археологически музей-Сандански и музея  за историята на град Мелник. Общият билет за възрастен за двете културни институции ще струва 5 лева. Такава възможност имат и групите от по над 10 човека, като цената е 4 лева на човек.

Вече ще има и семеен билет  – за двама възрастни и децата им, който струва 8 лева и за двата музея, а за един – 5 лева.

Входът за възрастни само в един от музеите вече е с лев по-скъп – от 2 на 3 лева. За ученици и пенсионери остава старата тарифа от само 1 лев. Безплатно влизат в двата музея хората с увреждания. При групови посещения от над 10 души в един от двата музея се плаща по 2 лева на човек.

Беседите в Археологически музей-Сандански на български език струват 6 лева, а на английски език – 15 лева. Същите са тарифите и в Музей за историята на град Мелник.

За туристите в най-малкия ни град под Мелнишките пирамиди има възможност да чуят и беседи за различни исторически и културни забележителности. Ако те са на български език, то цената е 15 лева, два пъти по-скъпа е беседата на английски език – 30 лева. 

Сега стартира активния туристически сезон в Мелник и Сандански. Хиляди идват в Мелник през уикендите, за да видят най-малкия град,винените изби и приказните къщи.

Коментари към новината

Още новини от Общество