Активистите на ГЕРБ в Благоевград направиха своите номинации за евродепутати

Активистите на ГЕРБ  в Благоевград направиха своите номинации за евродепутати

Активистите на ГЕРБ в Благоевград посочиха евродепутатите Андрей Новаков, Мария Габриел и Асим Адемов за пореден мандат в ЕП. Те дадоха висока оценка на тяхната работа и затова отново ги номинираха.

Близо 150 души гласуваха номинациите на партийно събрание, ръководено от кмета на Благоевград Атанас Камбитов и губернатора Бисер Михайлов.

"Изправени сме пред избор на предизвикателството, който трябва да начертае бъдещото развитие на Европа. Важно е да отчетем постигнатите резултати от членството ни в Европейския съюз, както и възходящото и устойчиво икономическо развитие на страната ни. ГЕРБ принадлежи към голямото политическо семейство на Европейската народна партия и е важно да дадем нашия принос, като постигнем максимални резултати на предстоящите избори за Европейски парламент", заяви Бисер Михайлов. Той посочи Асим Адемов за кандидат-евродепутат.

Областният координатор Даниела Савеклиева отбеляза доминантното присъствие на област Благоевград във върховете на европейската политическа сцена в лицето на българския еврокомисар и двамата евродепутати от региона. Това е напълно заслужено с оглед на постигнатите резултати от представянето на ГЕРБ-Благоевград на провежданите от повече от десетилетие избори. Савеклиева издигна кандидатурата на Мария Габриел, като име на доказал се и заслужил уважението си български политик в структурата на Европейския парламент.

"Предстоящите през май избори ще бъдат много тежки и жизненоважни. Ако допуснем набиращите сила песимистично настроени политически формации да вземат превес ще бъде катастрофално за Европа и Съюза. Не трябва да толерираме опонентите ни, трябва да насочим усилията си към утвърждаване на досегашните позиции на ГЕРБ в Европейския парламент. В противен случай ще дадем възможността на всички, които се стремят да подкопаят устоите на правителството да се опитат да предизвикат нови предсрочни парламентарни избори. Това ще бъде критична точка в развитието на България", обяви благоевградският градоначалник Камбитов.

Неговата номинация е за Андрей Новаков.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика