Засилен трафик по пътищата в Пиринско

Засилен трафик по пътищата в Пиринско

Очаква се засилен трафик в Област Благоевград в последния почивен ден след Националният празник на България, информира "Фокус".

Изключително натоварени, особено в следобедните часове на деня, се очаква да бъдат автомагистрала „Струма“ в посока от ГКПП „Кулата“ към София, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев от Банско към столицата.

Задръствания е възможно да се образуват на пътен възел „Симитли“, където се събира целият трафик на идващите от Гърция и тези от Банско, както и на вход-изход от Благоевград.

Полицейското присъствие в региона ще бъде засилено през целия ден, като допълнителни патрули ще бъдат изведени на автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев. Дейността на служителите на реда по пътищата ще бъде с цел да подпомага движението и при необходимост да регулира трафика.

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград пък ще дава изнесени дежурства при полигона край Благоевград с цел по-бърза реакция при възникването на инциденти.

С цел облекчаване на трафика от 14.00 до 20.00 часа ще бъде ограничено движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни участъци.

В Област Благоевград това са автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм